Haberler

Tolga Zengin: Mehmetçiğe Yapılanlar Teröristlere Yapılmıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, "Emir kulu olan Mehmetçiğe yapılanlar, teröristlere yapılmıyor! Sakın bir daha haksız yere mehmetçiğe dokunmayın." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup bir grup askerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten sivil hükümeti silah zoruyla görevden almak amacıyla yürürlüğe koyduğu girişime futbol dünyasından büyük tepki geldi.

Türkiye çapında yaşanan olayların ardından üç büyük kulüp başta olmak üzere bir çok kulüp ve futbolcu paylaşımlar yaparak Türkiye'ye destek verdi, işte bazıları:

Beşiktaş: "Yaşasın demokrasi, darbeye hayır"

Fenerbahçe : "Demokrasimizin her zaman yanındayız, darbeye hayır"

Galatasaray : "Demokrasinin yanındayız #Darbeyehayır"

Ertuğrul Taşkıran: " Bir ablamın eşi polis bir ablamın eşi asker. Ne askerimden vazgeçerim ne de polisimden"

Sow: Allah Türk milletini korusun

Melo: Türk halkı bu olanları hiç hak etmiyor, en kısa zamanda her şeyin normale dönmesin bekliyorum, dualarım sizinle

Necati Ateş: Bu vatanı bölmeye, yıkmaya kimsenin gücü yetmez

Arif Erdem: Allah vatanımıza, devletimize, milletimize zeval vermesin, kardeşliğimizi bozmasın

Mevlüt Erdinç. Türkiyem, gerçek Türk arkandadır

Bilal Kısa: Bu elleri ayıramayacak, bu vatanı bölemeyeceksiniz

Tolga Zengin: "Emir kulu olan ; Mehmetçiğe yapılanlar, teröristlere yapılmıyor ! "DEMOKRASİ" #askerimedokunma." "SAKIN BİR DAHA HAKSIZ YERE MEHMETÇİĞE DOKUNMAYIN !!!! #MilletçeMeydanlardayız." "Ben askerimi koruyorum diye niye darbeci oluyorum sen suçsuz askeri katledince kahraman mı oldun? #askerinesahipçık."

GALATASARAY, İSVİÇRE KAMPI'NDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI YOLLADI

Yaşanan darbe girişimi sonrası, sarı-kırmızılılı ekip kamp yaptığı Gwatt'ta Türk bayrağıyla poz verdi. Fotoğraf karesinde Bern Büyükelçilik Müsteşarı Umut Lütfi Öztürk de yer aldı. Tüm vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yapan sarı-kırmızılı oyuncu, teknik ekip ve idareciler yaşanan can kayıpları nedeniyle çok üzgün olduklarını da belirttiler.

GALATASARAYLI MUSLERA DARBE ANLARINI ANLATTI

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera darbeden 15 dakika önce havalimanında bulunduğunu belirterek "Askerler havaalanını kapattı, çok şaşırdım. Eve geldim ama herkes beni arıyor, neler olduğunu anlatmak çok zor ama insanlar sokağa çıkmış durumda... Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan sarı-kırmızılı futbolcu Muslera, yaşanan olaylar sonrasında İsviçre'ye gitmeme ve çalışmalarına İstanbul'da devam etme kararı aldı.

FENERBAHÇE MAÇI İPTAL EDİLDİ

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında dün saat 21.45'te Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Olympique Lyon ile hazırlık maçına çıkacak olan Fenerbahçe'nin maçı iptal edildi.

JOSEF DE SOUZA ŞOKTA: "SAVAŞ İKLİMİ VAR"

Askeri darbe girişiminden etkilenen isimlerden biri de Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza oldu.

Olayları İstanbul'daki evinden takip ettiğini belirten ve Brezilya Gazetesi Globo'ya açıklamalar veren Josef de Souza, "Şu ana kadar bi helikopter sesi duyuyorum, şiddetli ses duyuyorum, olayları televizyondan izliyorum; sokakta inanılmaz bir gerginlik var, bu bir çılgınlık, savaş iklimi var. Neler olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz, evimdeyim. Bir Kulubümüz talimat verdi, evlerimizden çıkmıyoruz" dedi.

BEŞİKTAŞLI RHODOLFO: "HERKES MARKETLERE GİRİYOR, YİYECEK VE SU ALIYOR"

Beşiktaşlı futbolcu Luis Rhodolfo ise yaptığı paylaşımda; "Şu anda İstanbul'dayım. Herkes sokaklara çıkıyor. Marketlere gidiyor. Yiyecek ve su alıyorlar. Bana bankaya gidip, paramı çekmemi söylediler. En iyisi kapalı kapılar arkasında olmak. Şu anda Cumartesi sabahı burada. Sanırım daha fazla detaya sabah ulaşırız" şeklindeki sözlerini paylaştı.

ADANASPOR'DAN 'DARBE GİRİŞİMİ' KINAMASI

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor, resmi internet sitesi üzerinden askeri darbe girişimini kınadı.

Kulüp başkanı Bayram Akgül adına yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Demokratik seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetine FETÖ Terör Örgütü uzantıları tarafından yapılmak istenen darbe girişimini Adanaspor Kulübü olarak şiddetle kınıyoruz. Halkımız tarafından seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetini sonuna kadar destekliyoruz."

BARCELONA'DAN "DARBE" AÇIKLAMASI

Samuel Eto'o Vakfı'nın kuruluşunun 10'uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler iptal edildi. Barcelona oyuncuları hakkında bilgi vererek; "Eto'o'nun maçına gidecek Messi ile Iniesta İspanya'da; Arda, Puyol, Deco ve Abidal ise tehlikeden uzak ve bizimle iletişim halinde" açıklamasını yaptı.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ: "FUTBOL AİLESİ BU DEMOKRASİ SINAVINDAN ALNININ AKIYLA ÇIKACAKTIR"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ internet üzerinden yaptığı açıklamada darbe girişimine sert tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbol ailesine; Bugün demokrasiye sahip çıkma günü. Kulüpler Birliği olarak biz de demokrasiye, hür iradeye, halk desteğine kayıtsız şartsız evet diyoruz. Kulüpler Birliği'ni oluşturan 18 kulübün yönetimine, futbolcusuna, taraftarına, demokrasiye vermiş oldukları detsek için şükranlarımızı sunarız. Futbol ailesi bu demokrasi sınavından alnının akıyla çıkacaktır."

Öte yandan Kulüpler Birliği, hazırlık maçlarında tüm Türk takımların maçlara bayraklarla çıkılmasının hazırlığını yapıyor.

Yaşanan darbe girişimi sonrasında tüm hazırlık maçlarında bütün futbolcuların ellerinde Türk Bayrağı ile çıkması için hazırlık yapılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Fenerbahçe İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

KARTAL:

HER NE ADAR EMİR KULUDA OLSAN YİNEDE VATANINA İHANET ETMİYECEKSİN EGER HALA EMİR DİYORSAN O ZAMAN KOMUTANINA HER ZAMAN DAMALCAKSIN EHHHHH EMİR NEDE OLSA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Yanıtla556
çeşmeci:

Sende kimsin lan algı yönetmeni. Ben savcı olsam bunu ihbar sayar diğerlerinin yanına atarım. Çeyrek pizza parasına fit gezi zekalı. . .

Yanıtla358
adanalı:

Koskoca Beşiktaşta oynuyorsun ama bir parça beyine sahip değilsin, lan ahmak kim mehmetçiğe dokunuyor, sahte mehmetçikler ülkeyi ne hale getirdi, sen neyin kafasını yaşıyorsun vatan ha. . . yaratık

Yanıtla1527
blacklord:

tankla ezen kursun atan bomba atan hiçbir er erbaş subay albay masum degildir tolga efendi asker tatbikat dye kandırıldı dye bir savunma yok tatbikat için cnn türk trt basılır mı köprüde ateş acılır mı tank halkın üzerine sürülür mü herkes neyi ne yapacgını biliyordu onlar asker degil benm askerim darbecilere karsı kahramnca carpışan askerdir benim askerim darbeci generali alnından vurandır.

Yanıtla2311
Ne istediniz de vermedik?:

Alnindan opuyorum kardesim. Oynana oyu buyuk. Yazik oldu askerlere. Birde bukadar trajedi uzerine dun nerdeyse sazli sozlu kutlamalar yapildi.

Yanıtla1020
KARTAL:

ÜLENNNNNNNNNNN KENAN BİLE BİLE EMİR DİYE EKMEGİNİ YEDİGİN SUYUNU İÇDİGİN VATANINA NASIL İHANET EDERSİN BENCE SEN İHANET EDECEGİNE İNTİHAR ETSEN ÇOK BENİM İÇİN ÇOK DEGERLİ OLURSUN AMA SENDE O KAFA YOKKKKKKKKKK. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Yanıtla1711
cem:

he koçum he salla bakalım rezidansından çıksaydın sokağa durun deseydin niye demedin

Yanıtla136
yilmaz kocatürk:

Herkes tavsiyem NUTUK diye bir kitap alin okuyun . Che gueronun cantasinda bile o kitap vardi. Belki bazilariniz bilmez.

Yanıtla117
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:

Darbe böyle olmaz. Darbe, bir gece yarısı ansızın gelir ilk önce Boşbakan tutuklanır ve Kaçak saraydaki gözü dönmüş zat kontrol altına alınır. Genelkurmay Başkanı oradan helikopter ile başka bir askeri kışlaya götürülmez. Özel harekatı, Meclisi nokta atışı ile vurabilen F-4, F-16 savaş uçakları Külliyeyi ıskalamaz orayı PADİŞAHIN başına yıkar ve yerle bir eder. Ha odamı olmadı Padişahın uçağını Dalaman havaalanından kaldırmazlar; diyelim ki Padişahın uçağı havalandı. . . daha Atatürk havaalanına inm

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title