Haberler

Toplumsal Sorumluluk Ödülü Suna Kıraç'ın

Abone Ol

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın Düzenlediği Toplumsal Sorumluluk Ödülü, Adile Sultan Sarayı'nda Düzenlenen Törenle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Suna -İnan Kıraç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Suna Kıraç'a Verildi.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın düzenlediği Toplumsal Sorumluluk Ödülü, Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen törenle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Suna-İnan Kıraç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Suna Kıraç’a verildi.

Kıraç’ın ödülünü, eşi İnan Kıraç, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in elinden aldı. 

8 yıldır ALS hastası olan Suna Kıraç törene özel tekerlekli sandalyesi ve iki sağlık görevlisiyle geldi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül töreninin ardından Kıraç’ın teşekkür konuşmasını kızı İpek Kıraç yaptı ve annesinin görüşlerini şöyle aktardı: "Toplumsal sorumluluk Türk toplumunun vazgeçilmez bir özelliği. Etrafımız ata yadigarı hayır kurumları ve vakıflarla çevrili. Bugün ihtiyacımız olan tek şey başarılı örnekleri çoğaltmak, hayırsever vatandaşlar tarafından hayata geçirilen eğitim ve kültür alanındaki kurum ve projelere toplum olarak sahip çıkmaktır. Aldığım bu ödülün en büyük özelliği, gurur yanında benim ve benim gibi bir çok gönüllüyü yüreklendirmesidir."

Suna Kıraç’ı ödül töreninde ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı. İşte törene katılanlar: Kardeşleri Rahmi Koç ve Semahat Arsel, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İSO Başkanı Tanıl Küçük, CHP Milletvekili İlhan Kesici, Necdet Menzir, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç eşi Pınar Türenç, Şahap Kocatopçu.

Demirel: Bir ömüre sığmayacak hayaller

ADİLE Sultan Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hayırseverliğin erdemlerini anlattığı konuşmasında Suna Kıraç’ın yaptıkları için törene bile gerek olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Onun yaptıkları yardımların hepsini ben biliyorum. Hepsinden haberim var ama bu törenler başka insanların bunu görmesi içindir. Suna Kıraç’ın Türkiye’ye yaptıkları bir ömüre sığmayacak hayallerinin olmasıydı. O’na kahramanca mücadelesinde, bu hayallerini gerçekleştireceği bir ömür diliyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title