Haberler

Trablus Büyükelçisi Yakıcı'dan Güven Mektubu

Abone Ol

Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Yakıcı, Ebu Sehmeyn'e güven mektubunu sundu Ebu Sehmeyn: "İki ülke halkları arasındaki ilişkiler tarihten gelen dostluğu devam ettirir niteliktedir. Bu...

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Yakıcı, Libya Milli Genel Kongre (MGK) Başkanı ve Devlet Başkanı Nuri Ali Ebu Sehmeyn'e güven mektubunu sundu.

Ebu Sehmeyn, kabulde yaptığı konuşmada Türkiye'ye 17 Şubat devrimi sırasındaki ve sonrasındaki aktif desteği nedeniyle teşekkür etti. Ebu Sehmeyn, Türkiye'nin Asya ve Avrupa'da ve hatta dünya çapındaki rolünün öneminin bilincinde olduklarına değinerek, İslam dünyasını ilgilendiren hususlarda da öncü rol üstlendiği dile getirdi.

Türkiye'nin Arap ülkeleriyle ilişkiler hususunda da bariz bir rolü olduğunu ve Libya olarak Türkiye'yle işbirliği yapmaktan memnuniyet ve onur duyduklarını, Türkiye'nin siyasi, toplumsal ve ekonomik tecrübelerinden faydalanmayı arzu ettiklerini belirten Ebu Sehmeyn, "İki ülke halkları arasındaki ilişkiler, tarihten gelen dostluğu devam ettirir niteliktedir. Bu çerçevede Libyalıların Türkiye'ye gerçekleştirdikleri seyahatlerden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Libya Devlet Başkanı Sehmeyn, Türkiye'nin destekleri nedeniyle takdir ve minnet duydukları dile getirerek, Türkiye'nin yeni Trablus Büyükelçisi Ahmet Yakıcı'ya görevi sırasında başarı dileklerini iletti.

Güven mektubu sunuş törenine Milli Genel Kongre (MGK) Dışişleri Komitesi Üyesi Salih el-Mehdi Haddad, Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Genel Protokol İdaresi Müdürü Ahmed Ebu Dabbus, Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Asya ve Avustralya İşleri İdaresi Müdür Yardımcısı Hüseyin Mustafa Oun da katıldı.

Büyükelçi Yakıcı, Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'dan 1 Ekim'de görevi devralmıştı. - Trablus

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yakıcı Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title