Trabzon'da Kadın Girişimci Okulu?nun İlk Mezunları Sertifikalarını Aldı
Trabzon'da Kadın Girişimci Okulu'nun ilk mezunları sertifikalarını aldı Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) Trabzon'da düzenlediği, 'Kadın Girişimci Okulu' programının 36 mezununa düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Trabzon'da Kadın Girişimci Okulu'nun ilk mezunları sertifikalarını aldı
Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) Trabzon'da düzenlediği, 'Kadın Girişimci Okulu' programının 36 mezununa düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun desteklediği eğitim çalışmalarında, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ve Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barbaros Gedikli, BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun katılımıyla yapılan sertifika dağıtım töreninde konuşan Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barbaros Gedikli, iş sahibi kadınlara ve hakim ortağı kadın olan firmalara finansman konusunda Kadın Girişimci Destek Paketi'yle destek vermeye başladıklarını anlattı. 2012 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle, kadın girişimcilerin ücretsiz eğitim aldığı 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' projesini başlattıklarını kaydeden Barboros, şunları söyledi:
'Proje kapsamında Boğaziçi'nin akademisyenleri, katılımcılara kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi konularda yaklaşık 1 ay süren yoğun bir eğitim veriliyor. 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' projesiyle, 13 ilde bin 500'ü aşkın kadın girişimcimizin bu eğitimlerden faydalanmasını sağladık. Kadın girişimciler, pazarlama iletişimi ve kaynak yönetimi gibi işini geliştirecek konuları öğrendi. Finansal okuryazarlık, proaktif düşünce gücü, etkili müşteri ilişkileri oluşturma ve yenilikçi yönetim becerileri gibi hem iş hem sosyal hayatlarında daha güçlü olmasını sağlayacak faydalı bilgiler edindi. Trabzon'da ilk mezunlarını verdiğimiz eğitim kapsamında 36 kadın girişimci sertifika aldı.ö
Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortakları ile bu işletmelerin yönetim pozisyonlarında çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere eğitim verildiğini belirten BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise, işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adım atabilmesinin stratejik yönetim felsefesi odaklı yönetim anlayışıyla gerçekleşeceğine inandıklarını belirterek, "Küresel değişimler, gelişen ekonomik koşullar ve yüksek rekabet koşulları, girişimcilerin daha yüksek bilgi seviyesinde olmalarını zorunlu kılıyor. Bu okuldaki eğitimler kadın girişimcilerin iş geliştirme yaklaşımını şirket kültürü olarak benimseyerek kurumsal ve uzun ömürlü işletmelere dönüşmesine katkı sağlaması açısından önem taşıyor. Kadın girişimcilerimize aynı zamanda vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimler, yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirerek bu konularda sahip oldukları bilgi düzeylerini artırıyorö dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, faaliyetin esas amacının ülke ekonomisine kadın girişimcilerimizi kazandırmak olduğunu belirterek, bu tür programların iş hayatına atılacak kadın girişimcilerimiz için önemine işaret etti, 'Bayanlara özelikle tavsiyem teknolojik alanlarda girişimci olmalarıdır. E- ticaret bunlardan biridir 'diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kadın Girişimci Okulu'nun mezunu 36 kişiye sırayla sertifikaları takdim edildi.