Haberler

Trabzon Sosyal Medya Üzerinden Toplandılar, Kimsesizler İçin Farkındalık Yarattılar

Abone Ol

Türkiye'de sosyal medyada 'Battaniye Örenler Grubu' adlı oluşumun üyeleri Trabzon'da bir kafede bir araya gelerek, kimsesiz çocuk ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak üzere el örgüsü işlemesiyle kıyafet yaparak örnek oluyor.

Türkiye'de sosyal medyada 'Battaniye Örenler Grubu' adlı oluşumun üyeleri Trabzon'da bir kafede bir araya gelerek, kimsesiz çocuk ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak üzere el örgüsü işlemesiyle kıyafet yaparak örnek oluyor. Örgüleri, kimsesiz çocuklar ile huzur evlerinde kalan ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve sosyal medyada örgütlenmeyi sürdüren kadınların her geçen gün gönüllü örücü sayısı da artırıyor.

Sosyal medya üzerinden bir süre önce yaptıkları el işi örneklerini kendi aralarında paylaşan kadın takipçiler, toplumda farkındalık yaratmak ve el emeklerini yardıma muhtaç kişilere ulaştırmak amacıyla daha önce kurdukları 'Battaniye Örenler Grubu' çalışmalarını ülke geneline yaydı. Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin üye sayısına ulaşan grup üyeleri sosyal medya üzerinden de yapılan çağrı üzerine kimsesiz çocuklar ve yardıma muhtaç aileler için Trabzon'da toplandı. Kadın üyeler, kimsesiz çocuklara ve yardıma muhtaç ailelere teslim edilmek üzere bir araya geldikleri kafede kazak, çorap, kaşkol, eldiven, bere, hırka ve atkı gibi giysileri örmeye koyuldu. Yaklaşık 1 haftalık uğraşlar sonucu yapılan el işi örgüler daha önce belirlenen adreslere ulaştırıldı. Çalışmalara yeninden başlayan üyeler yeni yapacakları örgü işlemelerini de en kısa sürede tamamlayarak yeni adreslere göndereceklerini söyledi.

FİKİR SOSYAL MEDYADA OLUŞTU

Battaniye Örenler Grubu öncüsü gazeteci-yazar İpek Cansel Şahin, etkinliklerinin amacının kimsesiz ailelere yardım etmek ve toplumda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, Sosyal medyada battaniye örenler grubumuz var bu grupta kadınlarımız yaptığı battaniyelerini paylaşıyorlar ve fikir alış verişinde bulunuyorlar. Bu gruba 3 bin 500 kişi varken bu gruba katıldım 160 bin kişiye ulaştık ve her geçen gün gruba üye olmak için istekler gönderiyorlar. Yönetimde bulunan bir arkadaşımızın önerisiyle yaptığımız örgülerin 'Bir amacı olsun, ihtiyaç sahiplerine destek olalım' diye bir fikir sundu. Biz de bu teklifi kabul ettik. Tüm Türkiye çapında sosyal medya üzerinden gruplar oluşturduk, iller kendi aralarında bağlantı kurarak nelerin yapılacağına karar veriyor. Amacımız toplumda yardım sever bir anlayış oluşturmak. Burada örülen örgüler daha önce belirlenen kimsesiz çocuklar ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırdık. Bu tür çalışmalarımız sürecek. Bu örgülerle kışın umarız ısınmalarına vesile oluruzö dedi.

KAMPANYAYA YURT DIŞINDAN DESTEK

Kampanya sayesinde örgü işinde kendilerini geliştirdiklerini kaydeden ve etkinliklerine yurt dışından da desteğin olduğunu vurgulayan Şahin Önceden birbirlerini hiç tanımayan kadınlar, bu etkinlikleri sosyal medya üzerinde tanışıp kafelerde buluşuyor. Biz burada işe küçük bebek battaniyeleri örerek başladık, daha sonra kaşkol, şapka ve yelek gibi çeşitler örülmeye başlandı. Öremeyenlerde yün desteği veriyor. Hiçbir şey yapamayan hazır kıyafet gönderiyor. Kampanya Türkiye'yi bile aştı, yurt dışından bile destek olanlar var. Bu toplanan yardımlar kargo yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çalışmalarımız sürecek. Bu anlamlı çalışmalarımızda katkı sağlayanlara teşekkür ederizö diye konuştu.

HEM ÖRDÜ HEM AĞLADI

Kampanyaya katkı veren üyelerden Safiye Borazan, bu tür örnek davranışların toplumda artması gerektiğine işaret ederek Grupta çok güzel şeylerin olduğunu görünce, benim de bir katkım olsun ben de bir şeyler yapayım dedim ve bir battaniye ördüm. Ben bu battaniyeleri örerken çok duygulandım ben bunları çocuklarım gibi sevdimö diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

'BU BİR KADIN DAYANIŞMASIDIR'

Grup üyesi emekli öğretmen Hayriye Nurcan Yazıcı da, kadınların üretken olduğunu ifade ederek şunları söyledi Bu bir kadın dayanışmasıdır bizim toplumumuzda şöyle bir inanış vardır komşusu açken tok yatanlardan değil bunu en iyi yaşayan, bu merhameti en iyi hisseden kadınlardır. Bir yerlerde birisi üşüyorsa yoksulsa kadın uyuyamıyor gerçekten böyle bir dayanışma örneğidir bu. Kadınlarımız örüyor üretiyor bende destek olmak istedim. Üreten kadını görüyorsunuz seven kadını görüyorsunuz bu örgülerin hepsinde bir emek bunun dışında şevkat var faydalı olmanın da getirdiği mutluluk varö

'HERKES YARDIM YAPMALI'

Grup üyesi Meryem Yöntemli, kimsesizlerin kimsesi olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu dile getirerek şöyle dedi Böyle örgü vermekten mutlu oluyorum huzur evine, çocuk yardım derneğine, sakatlara veriyorum. Çok mutlu oluyorum bir yatırım yapıyoruz bundan güzel şey olamaz. Hiç zorlanmıyorum hayır yaptığımız için örgünün her bir sırası ibadet oluyor bundan iyi ibadet olur mu Elinden gelen herkesin yardım yapmasını isterim. Bir sakat olsun, bir öksüz, yetim olsun gördüğüm zaman huzursuz oluyorum. İşte o an ona yardım etmek istiyorumö

'TÜM KADINLAR DESTEK OLMALI'

Çocukluğundan beri örgüyü sevdiğini anlatan bir diğer üye Zuhal Demir ise Evimde kolimde biriktirdiklerimi kimin ihtiyacı varsa veriyorum. Battaniye örenler grubuna üye oldum artık ördüklerimi buraya veriyorum çok mutlu oldum ördüklerim çok güzel yerlere verildi. Bütün kadınlar bu etkinliğe duyarlı olsunlarö ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title