Haberler

Trafikte Sorumluluk Hareketi'ne Ünlülerden Destek

Abone Ol

Ünlü İsimlerin Rol Aldığı Tanıtım Filmleri İlk Kez Gösterildi

Ünlü isimlerin rol aldığı tanıtım filmleri ilk kez gösterildi

Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde, TÜVTURK'ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi'nin tanıtımını İstanbul'da gerçekleştirildi.

Projenin kamuoyuna ilk kez duyurulduğu 4 Mayıs 2010 tarihinden bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda aynı zamanda kampanya tanıtım filmleri de gösterildi.

Proje, Türkiye'de can ve mal kayıplarına yol açan en ciddi sorunlardan birisi olan trafik konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacıyla toplumda farkındalık yaratmak için hayata geçirildi.

"HEDEFE ULAŞACAĞIMIZDAN HİÇ KUŞKUMUZ YOK"

Toplantıda konuşan TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, "Trafikte Can Güvenliği konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi konularında toplumu bilgilendirmek birincil hedefimizdir" dedi. Trafik sorununun yıllardır Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu belirten Başerdem, "Sorunun temeline indiğimizde, çözümün ortak bir hareketten geçtiğine inanarak bu yola çıktık. Herkesin üzerine düşeni yapması ve sorumlu davranması halinde, çok kısa sürede arzu ettiğimiz hedefe ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok" şeklinde konuştu. Proje kapsamında Türkiye genelinde yürütülen etki değerlendirme araştırmasından söz eden Naci Başerdem, "Trafikte Sorumluluk Hareketiönden ne anladıkları konusundaki soruya katılımcıların yüzde 77,5'inin trafik kurallarına uymak, dikkatli araç kullanmak şeklinde cevap verdiklerini, yüzde 10,5'inin trafikte saygılı ve sabırlı olmak, yüzde 7,7'sinin ise emniyet/can güvenliği cevabını verdiklerini açıkladı.

'KAZA' TRAFİKTE SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYOR

Toplantıda, Ezel Akay tarafından yönetilen ve projenin hedeflerine yönelik mesajlar içeren "Kaza" adlı kampanya ana tanıtım filmi ilk kez gösterildi. Trafikte herkesin bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan filmin seslendirmesi proje gönüllülerinden Osman Tan Erkır tarafından yapıldı. Filmde kullanılan Puccini'nin Nessun Dorma aryasını proje gönüllülerinden Ferhat Göçer seslendirdi.

Ana filmin yanı sıra projeye gönüllü destek veren Kenan İmirzalıoğlu, Kenan Işık ve Hepsi Grubu'nun rol aldıkları 3 kısa film ile 3 animasyon film gösterildi. Tüm filmler, önümüzdeki dönemde farklı mecralarda kamuoyuyla buluşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title