Haberler

Tren Yolunda Bomba

Güncelleme:
Abone Ol

Osmaniye'de yük treninin geçişi sırasında teröristler demir yoluna koydukları bombayı, uzaktan kumanda ile patlattı.

Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde, yük treninin geçişi sırasında teröristler demir yoluna koydukları bombayı, uzaktan kumanda ile patlattı. Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı patlamada, 2 vagon raydan çıktı.

Güvenlik güçleri patlama sonrası dağlık bölgeye kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlattı.

TREN İSKENDERUN'DAN MALATYA'YA KÖMÜR TAŞIYORDU

Olay saat 09.25 sıralarında Osmaniye'nin de içinden geçen Amanos Dağları eteğinde, PKK'lıların sık sık eylemler yaptığı bölgelerden biri olan Bahçe İlçesi Yarbaşı mevkiinde meydana geldi. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden Malatya'ya kömür götüren makinistler Orhan Yıldırım ve Volkan Alkan yönetimindeki 63276 sefer sayılı yük treninin Yarbaşı istasyonuna ulaşmasına 3 kilometre kalan demir yollarında büyük bir patlama meydana geldi.

10'u kömür yüklü diğerleri boş 31 vagon bulunan trenin 2 boş vagonu, patlamayla birlikte raydan çıkarak devrildi. Patlamanın olduğu bölgede 1.5 metre derinliğinde çukur açılırken Adana-Gaziantep- Kahramanmaraş demir yolu tren seferlerine kapatıldı.

Jandarma, bombayı uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra ormanlık araziye kaçtığı ileri sürülen teröristlerin peşine düştü. Demir yolunda ise ikinci bir bomba ihtimali üzerine bomba araştırması başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Osmaniye Yarbaşı Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title