Haberler

TRT'den "Radyonun Serüvenini" Anlatan Köy

Abone Ol

TRT'nin "6 Mayıs Radyo Günleri" etkinliği kapsamında oluşturulan Malatya'daki Radyo Köyü'nün açılışı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

TRT'nin "6 Mayıs Radyo Günleri" etkinliği kapsamında oluşturulan Malatya'daki Radyo Köyü'nün açılışı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasındaki alana, Radyo Köyü ile cam stüdyo kuruldu.

6 Mayıs'a kadar sürecek etkinliğin açılış töreninde Malatya Valisi Ali Kaban, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, TRT Genel Müdür Yardımcısı Durdu, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, kent protokolü ve vatandaşlar hazır bulundu.

Vali Kaban, açılışta yaptığı konuşmada, radyonun "erken dönemin yayın aracı" olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada birçok yeni yayın vasıtalarının devreye girmesine rağmen radyonun saygınlığını yitirmediğini vurguladı.

Radyoyu görsel yayınlardan daha çok kullandığını anlatan Kaban, "Çünkü dinlemesi çok daha kolay. Bir görüntüye dikkatinizi toplamanız gerekmiyor ve görmediğiniz bir şeyi size hayal etme gücü veriyor. Radyonun belki de en büyük orijinalliği de bu. Siz bir şeyi dinlerken aslında zihninizle yüreğinizle onu canlandırmak suretiyle tasvir etme gücünü kaybetmemiş oluyorsunuz." diye konuştu.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu da TRT Radyo'nun yayın hayatına 6 Mayıs 1927'de Sirkeci Postahanesi'nde başladığını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat alanındaki yapmış oldukları katkıların herkes tarafından bilindiğini aktaran Durdu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl birçok etkinliklerini takip ettik. Bir yenisini istişare etmek için bizi aradıklarında bir radyo müzesi kurmak istediklerini söylediler. Tam da bizim radyo günleri etkinliklerinin yıl dönümüne denk geliyordu. Dedik ki o zaman Malatya'da hem Radyo Müzesini açalım hem de dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımızı, Türkiye'nin her yerinden yerel medya seviyesinde iş yapan arkadaşlarımızı Malatya'ya getirelim."

Kentte altyapı hizmetleri ile ekonomik ve şehirleşme gibi gelişmelerin yanı sıra kültür sanat alanında da önemli projelere imza atıldığını belirten Durdu, şunları söyledi:

"Burada bir köyümüz var. Radyonun serüvenini kuruluşundan bugüne kadar anlatan çeşitli görsel, drama etkinliklerimiz olacak. Vatandaşlarımız doğrudan kendileri gerçekleştireceği programlarını yapacaklar, seslendirme yapacaklar. Çocuklarımız da burada çok güzel vakit geçirecek. Bugün modern insan gününün yarıdan fazlasını büyükşehirlerde arabalarda geçiriyor. Arabalarda bize en yakın iletişim aracı da radyo. Dolayısıyla buradan siyasete girecek, burada mücadele edecek arkadaşlarımıza da şunu hatırlatmakta fayda var, radyoyu iyi kullanmayı kendilerine öneririz. Toplumun kılcal damarlarına ulaşma anlamında radyo son derece pratik imkanlar sunuyor."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Göğüs de TRT'nin radyo yayın hayatına başlamasının 91. yıl dönümünün Malatya'da kutlandığına işaret etti.

Radyonun eski bir iletişim aracı olduğunu söyleyen Göğüs, "Bazen gönülden gelen bir şarkı bazen yanık bir türkü bazen bir haber olarak bize arkadaşlık etmektedir. Bugün halen yolculuk yaptığımız arabamızda, kır gezisinde yanımızda bize arkadaşlığını devam ettirmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kaban, Sayıştay Başkanı Baş, TRT Genel Müdür Yardımcısı Durdu ve AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya tarafından Radyo Köyü'nün açılışı gerçekleştirildi.

Vali Kaban ve beraberindekiler, köydeki stantları gezdi.

Açılış töreni öncesi Türk Halk Müziği sanatçıları Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz tarafından konser verildi.

TRT Radyo Günleri çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kaban Sayıştay Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title