Haberler

TRT Ekranlarında Atatürk'e Hakaret

Güncelleme:
Abone Ol

TRT Türk ekranlarından yayınlanan "Kendi Gökkubbemiz" adlı belgeselde Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye hakaret dolu ifadeler kullanıldı.

TRT Türk kanalında yayınlanan bir belgeselde Atatürk'e, Cumhuriyet'in ilk yıllarına ve İsmet İnönü'ye hakaret dolu ifadeler yer aldı.

"TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

TRT Türk kanalında 10 Temmuz 2015 Cuma günü yayınlanan 'Kendi Gökkubbemiz' adlı belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşması yer aldı.

Serdengeçti'nin konuşmasında, "Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü 'efendimiz sensin, efendimiz sensin' diye soydular" ifadeleri yer aldı.

"ANADOLU HALKININ İMANINI PERVASIZCA ÇİĞNEDİLER"

İşte belgeseldeki Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşmasının bir bölümü:

"Tepeden inme dışarıdan gelme yapılan birçok inkılaplar milleti allak bullak etmişti. Paris sokaklarında yetişenler! Hukuk-u beşer beyannamesini ezbere bilenler! Laiklik ve inkılapçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler.

Kıtalara hükmeden, 3 kıtada asırlarca dimdik duran ecdadımızı, şurada, burada, halkevlerinde türlü kuyruklara sokarak tahkir ve tehvil ettiler.

"YEDİLER, İÇTİLER, KUSTULAR..."

Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular."

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Yüksel Serdengeçti Mustafa Kemal Atatürk İsmet İnönü Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1377)

BÜYÜK ALTAY:

BİZ SENİN KURDUĞUN CUMHURİYETİN ARKASINDAYIZ ATAM RAHAT UYU

Yanıtla35423
ELIF:

ALLAH BELANI VERSIN TRT. . . ATATURKE HAYATINIZI BORCLUSUNUZ EY GAFILLER. . NANKORLER. . .

Yanıtla30813
KEMALiZiM IFLAS ETMiSTiR:

CHP, nin oy orani yüzde 25 tir, , bu nedemktir, , ? bu kemalizmin iflasinin dünyaya ilanidir, , , , simdi osmanliya dönüs zamanidir. . .

Yanıtla189106
tr:

akp nin balonu çok yakında patlayacak . atatürk ve chp olmasa kimin üzerinden prim yapıp gündemi bu şekilde sabote edecekti merak ediyorum

Yanıtla129133
Filiz:

Ne mutlu Türküm diyene. Yuh olsun akpli vatan hainlerine.

Yanıtla18753
××××××××××××:

Filiz acin büyük galiba

79
..:

Yaw he he

33
vatandas:

Mustafa Kemal gibi gozleri mavi...Mustafa Kemal gibi yuregi memleket.Gelmez bir daha onun gibi cesur yurek. Rahmetle saygiyla ozlemle aniyoruz.

Yanıtla77118
RTE:

Tanıtayım, Recep Tayyip Erdoğan

20
Anti mhp akp:

Tayyıp Erdogan ve onun gıbı dusunen ataturk dusmanları bu adam ne yaptı sıze ayıp olunun arkasından konusmayın

Yanıtla15042
Tüm 1377 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title