Haberler
BBC

Trump 'İki Kadına Uygunsuz Bir Şekilde Dokundu'

Abone Ol

Jessica Leeds, Donald Trump'ın 38 yaşında bir işkadınıyken kendisine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu söyledi.

Jessica Leeds, Donald Trump'ın 38 yaşında bir iş kadınıyken kendisine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu söyledi.

ABD medyasına konuşan dört kadın Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın kendilerine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu söyledi. Trump cephesi ise iddiaları reddediyor.

Amerikan New York Times gazetesine konuşan bir kadın, Trump'ın bir uçuş sırasında göğüslerine dokunduğunu ve elini eteğinin altına sokmaya çalıştığını anlattı.

Aynı gazeteye konuşan ikinci bir kadın ise başkan adayının 2005'te Trump Towers binasında, karşı çıkmasına rağmen kendisini dudaklarından öptüğünü söyledi.

Trump cephesi ise "haberin tamamen hayal ürünü" olduğunu savundu.

'Ahtapot gibiydi, elleri her yerimdeydi'

74 yaşındaki Jessica Leeds, New York'a giden bir uçakta Trump'la yan yana oturduğunu ve Trump'ın aradaki koltuk dirseğini kaldırıp kendisine dokunmaya başladığını belirtti.

Leeds, "Ahtapot gibiydi, elleri her yerimdeydi. Bir cinsel saldırıydı" dedi.

Rachel Crooks ise 22 yaşındayken Trump Towers'daki bir emlak şirketinde resepsiyon görevlisi olarak çalıştığı sırada, Trump'ın binadaki bir asansörün dışında kendisini dudaklarından öptüğünü savundu.

Crooks "Çok uygunsuz bir hareketti. Bunu yapabilecek kadar önemsiz olduğumu düşünmesine çok kızmıştım" diye konuştu.

Hen iki kadın da yaşadıkları nedeniyle yetkili makamlara şikayette bulunmadı ancak yakınlarıyla paylaştı. Gazeteciye taciz iddiası

Gazeteci Natasha Stoynoff ise People dergisinde çalıştığı Aralık 2005 tarihinde evlilik yıldönümleri öncesinde Trump çiftiyle röportaj yapmak için randevulaştığını yazdı.

Stoynoff Trump'ın kendisine Florida'daki evlerini göstermek istediğini ve büyük bir odaya götürdüğünü anlattı.

Dört kadın Donald Trump'ın kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Stoynoff yazısında "İkimiz bir odaya girdik. Trump kapıyı arkamızdan kapadı. Arkamı döner dönmez beni duvara dayadı ve dilini ağzıma sokmaya çalıştı" dedi.

Trump'ın sözcülerinden biri People dergisindeki yazının "ne değeri, ne de doğruluğu" olduğunu söyledi.

'Donald az önce kıçımı avuçladı'

Palm Beach Post gazetesine konuşan başka bir kadın da 23 yaşındayken Trump'ın Florida'da bir barda kalçasına dokunduğunu söyledi.

Mindy McGillivray adındaki kadının o dönemki erkek arkadaşı Ken Davidoff da kadının iddiasını doğruladı. Davidoff gazeteye açıklamasında McGillivray'nin yanına geldiğini "Donald az önce kıçımı avuçladı" dediğini aktardı.

Donald Trump'ın kampanyası bu iddiaları da reddetti.

Trump'ın rakibi Hillary Clinton'un kampanya ekibi ise haberlerle ilgili "Bunlar canlı tartışma sırasında yalan söylediğini ve videoda övünerek anlattığı iğrenç davranışın kelimelerden daha fazla olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptı.

Geçen Cuma günü Trump'ın kadınlar hakkında müstehcen ve küfürlü şeyler söylediği bir video ortaya çıkmıştı.

Trump, sözleri nedeniyle özür dilemiş ancak konuşmalarını "soyunma odası sohbeti" diye tanımlamıştı.

BBC

Donald Trump Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title