Haberler

Tü Öğrencileri ODTÜ'ye Destek İçin Fidan Diktiler

Abone Ol

Trakya Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, ODTÜ'ye destek ve yaşananları protesto etmek amacıyla Ayşekadın yerleşkesinden Zübeyde Hanım Parkı'na yürüdü.

Trakya Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, ODTÜ'ye destek ve yaşananları protesto etmek amacıyla Ayşekadın yerleşkesinden Zübeyde Hanım Parkı'na yürüdü. Grup, Trakya Üniversitesi'nde 8 adet çam ağacı fidanı dikti..

Öğrenciler yol yapımı için ODTÜ'de yaşanan ağaç kesimlerine karşı ellerinde yazılı döviz ve pankartlarla slogan atarak Zübeyde Hanım Parkı'na yürüdü. Yürüyüşün ardından sökülen 2 binden fazla ağaca karşı Trakya Üniversitesi'nde 8 adet çam ağacı fidanı dikti.

Bir grup öğrenci de Zübeyde Hanım Parkı'nda fidan dikiminin ardından basın açıklaması yaptı. Trakya Üniversitesi öğrenci grubu adına Uluslar arası İlişkiler bölümünden Ahmet Özlü basın açıklamasını okurken 18 Ekim Cuma gecesi Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve araçlarının, yoğun polis desteğiyle, mülkiyetinin bir bölümü ODTÜ tüzel kişiliğine, bir bölümü de ODTÜ Mezunlar Derneği'ne ait araziye, kurumlardan herhangi bir izin almadan ve bilgilendirme yapmadan girdiğini kaydetti. Öğrenci Özlü açıklamasında şunları söyledi:

"Gece boyu süren çalışmalar sonucunda bu bölgede bulunan 3 bin ağacın büyük bölümü sökülmüş, az sayıda ağaç ise göstermelik bir biçimde taşınmıştır. Bu esnada ODTÜ arazisine girip ağaçların kesilmesine karşı tepki gösteren Öğretim görevlilerine ve Öğrencilere bazı şahıslar ve polis saldırıda bulundu.Saldırı esnasında 2 öğretim görevlisi ve 2 öğrenci yaralandı. Bayram günü ve gece yarısında yapılan bu saldırı hiç bir şekilde kabul edilemez. Ankara'nın en önemli oksijen kaynağı ve tarihi değeri çok yüksek olan bu alanı kurban ettirmeyeceğiz. Onlar yıkmayı iyi bilir; bozkırı yeşertenlerin yolunda yürüyenlerse yaratmayı. ODTÜ'de yaşanan saldırılara karşı yakılan direnişin ateşi, bugün tüm Türkiye'de bir çok yeri ısıtıyor. Bizler Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak Edirne'de de bu ateşi büyütecek ve her türlü saldırılara karşı ODTÜ ile dayanışmamızı büyüteceğiz." - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Ahmet Özlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title