Haberler

Tunceli'de Barış Nöbeti

Abone Ol

Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından barış nöbeti başlatıldı.

Tunceli'de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından barış nöbeti başlatıldı.

Tunceli'de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne kadar sürecek olan barış nöbeti Seyit Rıza Parkı'nda başladı. Türkiye'de yeniden başlayan çatışmalı ortamın sona erdirilmesi amacıyla her gün 4 saat sürecek olan barış nöbetinin ilk gününde şarkı ve türkülerle barış çağrısı yapılırken Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven, barış nöbetlerine her gün toplumun farklı kesimlerinin destek vereceğini söyledi.

Çözüm süreci boyunca annelerin gözyaşının dindiğini belirten Güven, barışı yeniden tesis etmek için girişim olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Eylem Çelik ise nöbeti 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne kadar sürdüreceklerini dile getirerek, "Barışı, kaos ve şiddet ortamı son buluncaya kadar haykırmaya devam edeceğiz" dedi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Ferhat Güven Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

direnç:

pkklı faşistler yıllarca sola ve sosyalistlere saldırdınız. . çok sayıda devrimciyi öldürdünüz. . sonra Türkiye partisi olacağız dediniz. . yine çuvalladınız, maskeniz düştü feodal faşist pkklılıar.

Yanıtla10
zer:

barış ancak pkk nı silahı bırakıp barışçıl ve demokratik mücadele vereceğim demesiyle olur. . yoksa pkk nın zavallı, garibani fakir, cahil çocuklarını kandırıp dağa götürmesi ve o fakir kürt çocukların ölmesi ile olmaz. . pkk şiddeti bırakacak. .

Yanıtla00
merd:

barış sadece, popülist şovenist tarz içindeki söylemlerle gelmez.

Yanıtla00
aynur:

sizleri kutluyorum, destekliyoruz başarılar

Yanıtla00
aynur:

gençler sizleri tebrik ediyorum. Dersimli gençlere de bu yakışır... Barış Barış Barış

Yanıtla00
Perili:

Avrupa 2inci Dünya savaşından sonra, müttefiklerin yardımı ile bugünkü Hür Avrupayıkurdu. Şimdi aynısını Ortadoğu Ülkelerinden bekliyorlar, maalesef Bizim İnsanlarımız bunahazır değil, Türkiye, İran, Irak ve Kürtlerden oluşacak bir Birlikle Suriye ve bu bölgeyetam olarak Barış ve Hürriyet getirebilir.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title