Turhal Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesine Karşı İmza Kampanyası
Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Şeker-İş Sendikası Turhal Şubesince imza kampanyası başlatıldı.
Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı Şeker-İş Sendikası Turhal Şubesince imza kampanyası başlatıldı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 14 şeker fabrikasının satışı için ihale sürecine başlandığının duyurulmasının ardından Turhal'daki Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamından çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı.
Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, Tokat Sigara Fabrikasının özelleştirildikten sonra kapatılmasını örnek göstererek,"Sigara fabrikasında 5 yıl çalıştırılma şartı konmuş; ama 1 yıl zor dayanmıştı. Hepimiz gördük. Şeker fabrikasının da akıbetinin aynı olacağını duyurmak istiyorum. Şeker fabrikası, Tokat ekonomisine çok büyük katkı sunan, 100 yıllık manevi değerdir. Çok iyi biliyoruz ki bu, özelleştirme değil; kapatılmadır. 2017 yılında, 6 bin 984 çiftçi ile 162 bin 742 dekar alandan 845 bin 440 ton pancar hasadı yapılmış; buna karşılık fabrikada işlenen 848 bin ton pancardan 113 bin 26 ton kristal şeker, 33 bin 900 ton melas ve 242 bin 45 ton yaş küspe elde edilmiştir. 2017 yılında üretilen 845 bin 440 ton pancar için çiftçilere toplamda 169 milyon 367 bin 569 lira ödenmiştir." diye konuştu.
İmza kampanyasına destek veren sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda Turhal Şeker Fabrikasının satışının durdurulmasını talep ederek, Şeker İş Sendikası Turhal Şube Başkanlığınca oluşturulan standa geçerek başlatılan kampanyaya imza atarak desteklerini gösterdiler.
İmza kampanyasının 1 hafta süreceği, toplanan imzaların ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılacağı bildirildi. - TOKAT