Haberler

Turizmde Hedef, İlk 5

Güncelleme:
Abone Ol

Bakan Günay, Türkiye'nin kat ettiği yol ve elde ettiği başarılarla hedefinin, dünyada ilk 5'te olmak olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genç Turizmciler Derneği ve "turizmtrend.com" işbirliğiyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Turizm Trendleri Zirvesi'ne katıldı. Günay, Türkiye'nin turizm politikalarının teröre rağmen ilerlediğini belirterek "Türkiye dünyada geçen sene İngiltere'yi geçti ve 6. sıraya geldi. Hedefimiz, ilk 5'e girmek" dedi.

Günay, Sadri Alışık'ın canlandırdığı "Turist Ömer" tiplemesinden yola çıkarak şöyle konuştu:

"Turist Ömer tiplemesinin toplumda yarattığı algıyla bugünkü konaklama tesislerinin, yeme içme mekanlarının ve turizm sektörünün devasa boyutlarının yarattığı algı çok farklı. O dönemdeki o algı, yetenekli gençlerin turizme yönelmesine çok kapı aralamıyordu. Bugün turizm sektörünün dünyada gelmiş olduğu yer, yetenekli ve nitelikli gençlerin de artık turizmi önemsemesine yol açtı. Geç bile olsa doğru bir hat üzerinde ilerlediğimizi görüyorum"

ZEUGMA MÜZESİ'NE ÖDÜL

Tripadvisor Seyahat Sitesi'nin, Gaziantep Zeugma Müzesi'ne verdiği "2012 yılı Mükemmellik Ödülü" belgesini Bakanlar Kurulu'nda da paylaştığını ifade eden Günay, "Bu, kendimize verdiğimiz bir ödül değil dünyadan, elektronik ortamda yapılan geri dönüşlerle verilen bir ödül" dedi.

69 ÖDÜLDEN 15'İ TÜRKİYE'YE

Türkiye'nin dünya turizminde önemli bir rol aldığını bu nedenle Türkiye'yi karalama kampanyalarının yapıldığını vurgulayan Günay, bunlara rağmen Portekiz'de yapılan uluslararası bir yarışmada dağıtılan 69 ödülün 15'ini Türkiye'nin aldığını söyledi.

AVRUPA'NIN EN İYİ TURİZM KURULUŞU, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI OLDU

Günay, geride kalan 5 yılın emeğini helal ettirecek bir ödül aldıklarını söyleyerek Avrupa'nın "En iyi turizm kuruluşu ödülünü" ilk defa bir kamu kurumu olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve K.K.T.C. eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da katıldığı zirvede Türkiye turizminin bugünü ve yarını masaya yatırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Genç Turizmciler Derneği Ertuğrul Günay Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title