Turizmde Yön Verenler Konferansı Mersinde Gerçekleşti.
Turizm Uygulama Ve Araştırma Merkezi İle Turizm Topluluğu Tarafından, 23 Aralık Perşembe Günü "Turizde Yön Verenler" Başlıklı Bir Konferans Düzenlendi.
Turizm uygulama ve araştırma merkezi ile turizm topluluğu tarafından, 23 aralık perşembe günü "turizde yön verenler" başlıklı bir konferans düzenlendi. Sektörün önemli isimlerini üniversitemiz öğrencileri ile buluşturan konferans, Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla yapıldı.
Konferansa, Yazar & Danışman Recep Arısoy, Baracuda Tour Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Yazarı Cem Polatoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Göçhan, Turizm Danışmanı ve Yazarı Şafak Kuru, ÇUKTOB Başkanı C.Tayyar Zaimoğlu, Çukurova SKAL Int. Başkanı Yaşar Ateşoğlu, UETD Genel Başkanı Abdulkadir Erkahraman ve Yönetmen Ahmet Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan "Turizmde Yön Verenler" Konferansların Başkanı Recep Arısoy, Turizme Yön Verenler adlı konferansların artık "Turizmde Yön Verenler" adını aldığını belirtti, "Turizmde Yön Verenler" Time Turkey ve Turizm Öğrencileri Derneği "TUROD"un etkinliği olarak kayıtlara geçeceğinin altını çizdi.
Arısoy; bu kararı almamızdaki sebep, kimseler ile polimiğe girmemek, öğrenciler üzerinden prim yapma peşinde koşanlara fırsat vermemek içindir, önemli olan isim değil, onun içini doldurmaktır, ismi değiştirerek başka isim yapmanız hiç bir şeyi değiştirmez siz içini doldurabiliyorsanız eğer.
Konferans zincirinin vizyonu gereği, yalan beyanlar verenler ile muhattab olmamak için, çıkar peşinde koşanlara bu imkanı sunmamak için susmayı tercih ediyorum dedi.
Konferans da konuşma yapan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celil Çakıcı, konferans boyunca turizmi ve turist davranışını etkileyen bir çok konuda yeni fikirler söyleneceğini ve eli taşın altındaki insanların gözüyle yeni fikirler elde edileceğini söyledi. Prof. Dr. Çakıcı, turizmi ve turist davranışlarını etkileyen çok sayıda faktör olduğunu belirterek, bu faktörlerin en başında teknolojinin geldiğini vurguladı. Hem turistleri hem de işletmeleri etkilediğini dikle getiren Prof. Dr. Çakıcı, "Teknoloji, turistleri daha bilgili hale getiriyor.
Bilgili olan turist daha seçici hale geliyor. Daha seçici davranan turist daha talepkar olabiliyor ve tatmin edilmeyen davranışları daha çok olabiliyor. Teknoloji işletmeleri de etkiliyor. Dünyada ve Türkiye'deki turizm işletmelerinin yüzde 90'a yakın kısmı KOBİ özelliğinde. KOBİ olmanın kendine özgü bazı özellikleri ve sıkıntıları bulunuyor. Konaklama işletmelerinde işletme büyüklüklerinin arttığını görüyoruz. Devasa büyüklükteki tesisler, kurumsallaşmayı beraberinde getiriyor ancak kitleselliği de doğuruyor.
Bazı turistler kişiselleştirilmiş, kişiye has hizmetler bekliyor. Başka taraftan bakarsanız, kitlesel işler yaparken çağdaş yönetim teknikleri adıyla uygulamalar yapılıyor. Uygulama kulağa hoş geliyor ancak bu uygulama çıktı üzerinde, hizmetin kalitesi ve insan kaynağında ciddi sorunlar yaratıyor. Bu tarz uygulamaların çalışanlar, yönetenler ve hizmet katkısı üzerinde olumsuz ya da olumlu etkileri olabiliyor" dedi.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun tarihçesi ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında salonda bulunanlara bilgi veren Prof. Dr. Celil Çakıcı, Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'ndan mezunlarını gerek turizm sektöründe gerekse farklı sektörlerde başarılı yerlerde olduğunu kaydetti.
Kendisinin de bu okuldan 1984 yılında mezun olduğunu belirten Prof. Dr. Çakıcı, zaman bana bu koltukta oturma şansı verdi. Zamana da teşekkür etmek gerekir" diye konuştu. Prof. Dr. Çakıcı, konferansa katılan konuklara ve konferansın gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.