Haberler

'Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı' Birinci Yılını Bilgi'de Kutladı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'deki İlk Ortak Diplomalı, Çift Dilli Hukuk Yüksek Lisans Programı Olma Özelliğini Taşıyan "Türk Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı" Birinci Yılını Kutladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi "Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı"nın birinci yılını 10 Haziran Cuma günü Santral Kampüsü'nde gerçekleştirilen bir toplantı ile kutladı. Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İnşaat ve Trafik Bakanı Harry K. Voigtsberger, İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting, Köln Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi temsilcileri katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Dinçer toplantıda yaptığı konuşmasında, Türk- Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programının bir ilk olmanın yanı sıra uluslararası alanda önemli bir kapıyı açtığını belirtti.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İnşaat ve Trafik Bakanı Harry K. Voigtsberger "Öğrencilerin çoşkularıyla başarılı olacaklarına inanıyorum. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Almanya'nın cazip ekonomi bölgesidir. Almanya'da ki toplam ekonominin dörtte birini biz üretmekteyiz. Türk nüfusu Almanya'da çok fazladır. Bu bizim için önemlidir. Bu yüzden konulara hakim iyi yetişmiş uzmanlara ihtiyacımız vardır. Biz de bunu değerlendireceğiz. Bu proje muazzam bir katkı sağlayacaktır. İki ülkenin diline, ekonomisine ve hukukuna sahip bu gençler belki de şimdiden bir çok iş teklifi almışlardır. Son derece sorumluluk dolu bu proje için iki üniversiteyi de tebrik ediyorum." dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz konuşmasında "Türk-Alman ekonomisi en iyi gelecek perspektifini sunmaktadır. İki ülkeye katkısı olacağından bu ortak master programının kutlanmasını büyük bir mutlulukla karşılamaktayım. Ekonomi önemlidir. Kültür insanları biraraya getirir ekonomiyi oluşturur. Türk-Alman ilişkilerinde son elli yılda işgücü anlaşması yapıldı. Üniversitelerde, iş ortamında, her yerde Türklere rastlamak mümkün. Bu program her iki ülke açısından da önemlidir." dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ise Türk- Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı yüksek lisans alanında açılan iki ülkede yürütülen ilk hukuk programı olduğunu, Alman ve Türk hukukçuları arasında sivil diyaloğu geliştirdiği için önemli bir proje olduğunu belirtti.

Programa her yıl dünyanın önde gelen hukukçuların adları verilecek. Bu yıl , uzun yıllar Türkiye'de yaşamış, Cumhuriyet dönemi Türk hukukçularının eğitiminde büyük rol almış ve halen yürürlükte olan Türk Ticaret Kanunu'nu kaleme almış olan Prof. Dr. Ernst E. Hirsch adı verildi.

"Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı"'nın amacı, iki ülkede verilecek üst düzeyde eğitim sayesinde mezunlarının ekonomi hukuku alanındaki faaliyetlerini uluslararası düzleme de taşıyabilmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Program'da dört farklı yoğunlaşma alanı sunulmaktadır: Şirketler Hukuku, Sermaye Piyasası ve Tüketici Hukuku, Rekabet ve Fikri Mülkiyet Hukuku ve Uluslararası Ticaret Hukuku. Bu yoğunlaşma alanlarında seçecekleri dersler sayesinde öğrenciler, sadece Türk ve Alman hukuklarını değil, bunların Avrupa Birliği ekonomi hukuku ile bağlantılarını da öğrenme imkânı kazanmaktadır.

Bunun yanı sıra Programda hukuk uygulamacısına analitik becerilerin kazandırılmasını hedefleyen ve hitabet yeteneğini artırmaya yönelik dersler sunulmakta, uluslararası ihtilafların çözümünde ihtiyaç duyulan yetenekleri geliştirmek için sözleşme kurma teknikleri, alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemleri gibi alanlarda derinleşme imkânı verilmektedir. İşletme ve iktisat alanında temel bilgilerin aktarılmasına yönelik dersler ve staj zorunluluğu sayesinde uygulama ile gerekli bağlar kurulmaktadır. Özellikle Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası bu bağlamda Programa destek vermektedir.

Güz yarıyılında Köln Üniversitesi'nde, bahar yarıyılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yürütülen Program uluslararası yönü, çift dilli karakteri ve sunduğu yoğun eğitim programı ile katılımcısına yeni iş imkânları vaad etmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eğitim Güncel Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title