Haberler

Türk-alman Kültürel İşbirliği Derneği Başkanına Liyakat Nişanı

Abone Ol

Adana Türk-alman Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Annette Coşkun'a, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin 'Liyakat Nişanı' Verildi.

Adana Türk-Alman Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Annette Coşkun'a, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ''Liyakat Nişanı'' verildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Hilton Otel'inde düzenlenen törendeki konuşmasında, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından liyakat nişanına layık görülen Annette Coşkun'u kutladı. Cuntz, Türk-Alman ilişkilerine katkı ve hizmetleri dolayısıyla ''Liyakat Nişanı'' ile onurlandırılan Coşkun'un bundan sonra da başarılı çalışmalarının süreceğine inandığını belirtti. Coşkun'un başkanlığını yaptığı derneğin 20. yılını geride bıraktığını ifade eden Cuntz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bir Türk'le evlenip de Adana ve çevresine yerleşen Alman kadınların, kendilerine yabancı olan çevreye alışmaları ve Alman geleneklerini sürdürebilmeleri için kurulan derneğin tüzüğünde Türk-Alman kültür değişimini öne çıkarmış olmasını önemli buluyorum. Dernek, kültür alanında Türkiye'de çalışan diğer kültür aracı kurumlarıyla, özellikle Goethe Enstitüsü, Alman Akademik Değişim Servisi ve Yurtdışı Eğitim-Öğretim Merkezi ile enteresan kültür programlarını Adana'ya getirdi. Dernek tarafından Almanca öğretmenleri için meslek içi eğitim düzenlenmesi de ayrı bir önem taşıyor. Türkiye'de yaşayan iki uluslu ailelerin, geniş bir temele dayanan devletlerimiz arasındaki yoğun ilişkiler açısından büyük bir potansiyel oldukları gerçeğini unutmamak gerekir. Dernek Başkanı Annette Coşkun, Türk-Alman kültürel işbirliğine önemli katkılar sunuyor, ortaya koyduğu faaliyetlerle Türkiye ve Almanya'ya hizmet ediyor. Bu nedenle kendisine Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Kurdeleli Liyakat Haçı'nı takmaktan gurur duyuyorum.'' Annette Coşkun ise çift kültürlü bir ortamda yaşamanın kendisi için her zaman geliştirici bir unsur olduğunu vurgulayarak, "Türk-Alman ilişkilerinde bir katkımın olması gurur verici. Türklere Alman, Almanlara Türk kültürünü tanıtmak benim için çok önemliydi. 20 yıllık dernek hayatımda Türk-Alman kültür birliği için o kadar çok çaba gösterdim ki bazı arkadaşlarım zaman zaman şakayla 'Neden bu kadar çok çalışıyorsun, sana madalya mı verecekler?' diye sitemlerini iletirlerdi. Evet bugün tüm dernek üyeleri adına bir madalya aldım. Gururlu ve mutluyum. Beni bu onura layık görenlere şükranlarımı sunar, destek verenlere teşekkür ederim.'' Daha sonra Coşkun'a ''Liyakat Nişanı'' Büyükelçi Cuntz tarafından takıldı.

(YK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title