Haberler

Türk Askerinin Lübnan'daki Görev Süresi Bir Yıl Daha Uzatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen tezkere ile Türk askerinin Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki görev süresi 31 Ekim 2024'ten itibaren bir yıl daha uzatıldı.

(ANKARA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.

Tezkereyle, 'Hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek TSK unsurlarının, BMGK ve TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 31 Ekim 2024'ten itibaren bir yıl daha UNIFIL'e iştirak etmesi ve bununla ilgili düzenlemelerin Cumhurbaşkanınca yapılması" öngörülüyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Birleşmiş Milletler Tbmm Genel Kurulu Politika Güncel Lübnan Dünya Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title