Haberler

Romanya, Uluslararası Karasularında Avlanan Türk Balıkçılarına Ateş Açtı: 3 Yaralı

Güncelleme:
Abone Ol

Romanya Sahil Güvenlik ekipleri, uluslararası karasularında avlanan Türk balıkçı teknesine ateş açtı. Saldırıda 3 balıkçı yaralanırken teknede de hasar oluştu. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine, plastik ve gerçek mermilerle ateş açıldı. Mermilerin isabet ettiği 3 balıkçı yaralanırken, teknede de hasar oluştu. Balıkçılar saldırının uluslararası karasularda yapıldığını belirtirken, olay anı ise cep telefonunun kamerasıyla görüntülendi.

BALIKÇILAR, TELSİZLE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Olay, 20 Şubat'ta Romanya'nın yaklaşık 50 mil açığında meydana geldi. Ordu'nun Perşembe ilçesi limanından hareket eden 'Ostik Şenol' adlı 14 metrelik balıkçı teknesi, iddiaya göre uluslararası karasularda, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, 'dur' ihtarına uymayan balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermiler kullanarak ateş açtı. Büyük korku ve panik yaşayan balıkçılar, telsizle yardım çağrısında bulundu. Plastik mermi isabet eden kaptan Serdal Memiş ve tayfa Samet Demir ile eline gerçek mermi isabet eden İsa Memiş yaralandı. Bir süre sonra Romanya Sahil Güvenlik ekipleri, geri çekildi. Kurşun delikleri oluşan balıkçı teknesi, 8 kişilik tayfası ile İstanbul'a döndü.

OLAY ANI KAMERADA

Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk balıkçı teknesine ateş açtığı anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Tayfanın panik yaşadığı o anlarda İsa Memiş'in elinden yaralandığı, bazı balıkçıların ise tekbir getirdiği görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Plastik Romanya 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (37)

KURTULUŞ:

ÜZERİNİZDE NEDEN ASKERİ KAMUFLAJ VAR SİZ ÖNCE ONUN HESABINI VERİN. İYİ Kİ KIÇINIZDAN DELİK AÇMAMIŞLAR. ÖNCE SİZİ BİR SORGULAMALILAR O ÜZERİNİZDEKİLERDEN DOLAYI. . . GERKESİZLER

Yanıtla155
................:

senin askeri kamuflaj dediğini heryerde satıyolar giyiyor diye öldürülsünlermi sen vatan insanının düşmanımısın onlardanmısın kurtuluş bedavadan konuşuyorsun

32
Can:

bizim sahiller yetmedi taaaa romanya aciklarinda ne sürtüyorsunuz

Yanıtla38
balıkcı:

Bizim balıklarda acından geberiyor da ondan hepsi sıska pörtlemiş

00
Adınızı Yazın:

ates acanlara tsk derhal karsilik vermeli ve imha etmeli , romanlarinda eglencesi olduk

Yanıtla46
Kaptan Körk:

. Uluslar arası karasular deniyor ama kesin Romanya karasularına girdiniz, Radara girdikten sonra sahil güvenlik bölgeye intikal eder, karasularını izinsiz ihlal edenlere ya da dur ihlaline uymayanlara uyarı ateşi açabilir. Zaten haberde de yazıyor dur ihtarına uymamışlar. Adamların sınırları bizimki gibi yolgeçen hanı değil ki. . . Bizde maşallah pkk işid taliban hepsi elini kolunu sallaya sallaya giriyor çıkıyor.

Yanıtla28
İlber Ortaylı:

Plastik mermi ile hudut mu korunur! Madem sınırını ihlal etti önce uyar, ihlal devam ediyorsa vur indir. Neyin peşindesiniz plastik mermi ile?

Yanıtla72
PORTAKAL ÇİÇEĞİ:

Adam dur diyor. Neden durmuyorsun kardeşim ?Yiğitliğin anlamı yok . Bizimkiler olsa , güle, güle yolunuz açık olsun mu diyeceğini zannediyorsunuz ? Aynısını da bizimkiler yapması lazım . Yaparlar da . .

Yanıtla26
Ose:

jetlerimiz kalkıp gemiyi neden batırmadı? böyle tavizler verince hiçbir şeyden çekinmiyorlar. . .

Yanıtla35
Yakında:

Yalnız bizde mi var jet onar kabile devletimi boş boş konusma

12
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title