Haberler

Türk Ebru Sanatı Bakü Büyükelçiliğinde Tanıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikte, geleneksel Türk ebru sanatı tanıtıldı. Büyükelçi Cahit Bağcı'nın eşi Leyla Bağcı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Azerbaycan'daki yabancı misyon şeflerinin eşleri katıldı. Ebru sanatının tarihi ve önemi hakkında bilgi verildi ve katılımcılara ebru sanatını deneme fırsatı sunuldu. Ayrıca Türk mutfağından farklı tatlar ikram edildi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde, geleneksel Türk ebru sanatının tanıtıldığı etkinlik düzenlendi.

Büyükelçi Cahit Bağcı'nın eşi Leyla Bağcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Azerbaycan'daki yabancı misyon şeflerinin eşleri katıldı.

Leyla Bağcı, geleneksel Türk kağıt süsleme sanatı olan ebrunun 2014'te Türkiye adına UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

Bağcı, ebru sanatının köklerinin 9. ve 10. yüzyıla kadar uzandığını, Osmanlı döneminde ise özel rağbet gördüğünü belirtti.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü eğitmeni Zarife Alihanova, katılımcılara ebru sanatının inceliklerini anlattı. Leyla Bağcı ve konuklar da ebru sanatını deneme fırsatı buldu.

Etkinlikte konuklara Türk mutfağından farklı tatlar ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Cahit Bağcı Gastronomi Azerbaycan Diplomasi Türkiye Güncel Kültür Sanat Bakü Gastronomi Sanat Kültür Diplomasi Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title