Haberler

Türk Medyası Yeni Dalgayı Böyle Gördü

Abone Ol

Ergenekon Operasyonunun Dün Yapılan 10. Dalgası Türk Basınında Geniş Yer Buldu. Gözaltıları Bütün Gazeteler Manşetten Verdi. Yazarlarının da Büyük Bir Çoğunluğu Köşelerini Ergenekon'a Ayırdı.

Ergenekon operasyonunun dün yapılan 10. dalgası bugünkü Türk basınında geniş yer buldu. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, yazar Yalçın Küçük, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz da bulunduğu asker ve sivil bir çok ismin gözaltına alınmasını bütün gazeteler manşetten verdi. Yazarlarının da büyük bir çoğunluğu köşelerini Ergenekon'a ayırdı.

Ergenekon gözaltıları gazetelerde şu şekilde yer aldı:

-Hürriyet: 9'uncu Dalga ve Artçı Şoklar başlığıyla verdiği haberde, "Ergenekon'un 9'uncu dalgasında MGK, Yargıtay Başsavcılığı ve YÖK'ün eski en üst düzey isimlerinin evine baskın yapıldı. Bu şok gözaltılar gergin gelişmelere yol açtı" yorumunda bulundu.

-Zaman: "Ergenekon'da Büyük Operasyon" başlıklı haberde, "Ergenekon soruşturmasında dün, Tuncer Kılınç, Kemal Yavuz, Kemal Gürüz, Yalçın küçük gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. 12'sinin muvazzaf asker olduğu öğrenilirken Yarbay Mustafa D'nin Sakarya'daki evinde 22 el bombası çıktı. Sivas'ta ise 2 bomba ve bir "kalem silah' ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

-Sabah: Haberde "Ergenekon'da Tsunami" başlığını kullanırken "Eski MGK Genel Sekreteri Kılınç, YÖK eski Başkanı Gürüz, Susurlukçu Şahin ve yazar Yalçın Küçük gözaltında. Dalan aranıyor" ifadeleri yer aldı.

-Milliyet: "Kritik Dalga" başlıklı haberi, "Ergenekon'un 10. dalgasında 37 gözaltı var. Operasyon ilk kez yargıya da uzandı. Kuvvet Komutanları olağanüstü toplandı, Yargıtay yarın bir araya geliyor. Muhalefet tepkili" ifadeleriyle okurlarına sundu.

-"DEVLETİN ZİRVESİ POLİS OTOSUNDA"-

-Vatan: Başlık olarak "Devletin Zirvesi Polis Otosuna" kullanırken, "Ergenekon'da 10. dalga, bir dönem devletin en tepesinde olan isimleri vurdu. 7 ilde, ikisi emekli orgeneral, 9'u subay 37 kişi gözaltında" dedi.

-Akşam: "En Büyük Dalga" başlığıyla haberi verirken, "Türkiye yine Ergenekon depresimiyle sarsıldı. Üç emekli general, eski YÖK Başkanı gözaltında. 367'nin mimarı eski Başsavcı Kanadoğlu'nun evi arandı. Genelkurmay Başkanı ve komutanlar toplandı. Yargı ayakta" ifadesini kullandı.

-Cumhuriyet: "İntikam Operasyonu" başlığını kullandı. "Ergenekon operasyonu kapsamında laik cumhuriyetin savunucusu Yargıtay Onursal Başsavcısı'nın evi basıldı, emekli generaller, görevdeki askerler, akademisyenler gözaltına alındı. Operasyonu tepki yağdı" diyerek tepkileri öne çıkardı.

-Sözcü: "Prof. Yalçın küçük gözaltına alınırken böyle bağırdı: Diktatörlük" başlığı altında "Hepsinin ortak özelliği Atatürkçü, laik ve muhalif olmak" yorumunda bulundu.

-"TSUNAMİ"-

-Posta: "Büyük Gözaltı" başlığını kullandı. "Ergenekon örgütüne yönelik en büyük operasyon dün yapıldı. Gözaltına alınan hükümet muhalifi 37 kişi arasında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Harp Akademisi Komutanı emekli orgeneral Kemal Yavuz, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski özel harekatçı İbrahim Şahin de var. 2 aydır Amerika'da olan Dalan'ın okulları basıldı. Oğlu sorguda. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evi arandı. Halen görevde olan 3 albay, 1 binbaşı ve 1 yüzbaşı gözaltında" dedi.

-Takvim: Haberin başlığını "Tsunami" olarak atarken, "Ergenekon'da kıyamet 10. dalgada koptu. Yalçın küçük, Kemal Gürüz gibi isimlerin olduğu 37 kişi gözaltında. Bedrettin Dalan sırada Sabih Kanadoğlu ve Tuncer Kılınç'ın evleri de arandı" ifadesini kullandı.

-Star: "Derin Dalga" başlığı altında haberi "Ergenekon'un en büyük dalgasında eski MGK Genel Sekreteri Kılınç, emekli Org. Yavuz, emekli Tümgeneral Şenel ve eski YÖK Başkanı Gürüz'le birlikte 44 kişi hakim talimatıyla gözaltına alındı. Eski Başsavcı Kanadoğlu'nun Ankara ve Ayvalık'taki evleri arandı" ifadeleriyle okurlara sundu.

Yeni Şafak: Başlık olarak "Bir Numaraya Bir Adım" kullandı. "Ergenekon'un lider kadrosuna bir adım kaldı. Dün 28 Şubat'ın önemli isimlerinin de arasında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı" dedi.

-"1 NUMARA AZ SONRA..."-

-Taraf: "1 Numara Az Sonra" başlığını kullandığı haberde. "Ergenekon'da bir numaraya bir adım daha: Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç gözaltına alındı. Bedrettin Dalan ise aranıyor" ifadelerine yer verdi.

-Vakit: "39 Gözaltı Daha" başlığı altında "Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik en geniş çaplı operasyon dün gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Tokat ve Sakarya'da aralarında Kemal Gürüz, Yalçın Küçük, İbrahim Şahin, emekli Org. Tuncer Kılınç ve emekli Org. Kemal Yavuz'un da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı" dedi.

-Yeniçağ: "Türkiye Şokta" başlığını kullandı. "Ümraniye Davası kapsamında işadamından akademisyene emekli askerden hukukçuya kadar birçok ünlü isim gözaltına alındı" ifadelerine yer verdi.

-Milli Gazete: "Ergenekon'da Ünlüler Toplandı" başlığıyla haberi verdi. "Son yılların en önemli operasyonlarından biri olan ve aralarında siyasetçiler, askerler, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sanatçıların da bulunduğu Ergenekon operasyonu dün sabah çok önemli isimlerin gözaltılarıyla yeni bir aşamaya girdi" dedi.

-"EN AĞIR DALGA"-

-Radikal: "Ergenekon'da 10. Dalga" başlığı altında, "Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Öz'ün talimatı üzerine dün 12 ilde 40 kişi gözaltına alındı. Emekli generallerle muvazzaf subayları da hedefleyen operasyonda polis Kanadoğlu'nun evini aradı" ifadelerine yer verdi.

-Bugün: "Suikasta Suçüstü" başlığıyla birlikte "Türkiye, Ergenekon'un 10'uncu dalga operasyonuyla sarsıldı. 6 ilde 42 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda bomba ve silah ele geçirildi. Sivas'taki üyelerin suikasta hazırlandığı belirtildi" yorumunda bulundu.

-Tercüman: "En Eğır Dalga" diye haberi verdi. Haberde "Ergenekon'un 10. dalgasında Kemal Gürüz, Tuncer Kılınç, Kemal Yavuz, Yalçın Küçük gibi isimler gözaltına alınırken 2 aydır ABD'de olan Dalan ise gözaltına alınamadı" dedi.

-Birgün: "Ergenekon'da Yeni Şöhretler Karması" başlığını kullandı. "Emekli Orgeneraller Kemal Yavuz ve Tuncer Kılıç'ın yanı sıra Prof. Dr. Yalçın küçük ve Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu tanınmış asker ve siviller gözaltında" ifadesine yer verdi.

-Evrensel: "Ergenekon'da Yeni Dalga" başlığıyla birlikte "Tuncer Kılınç, Yalçın Küçük, İbrahim Şahin ve Kemal Yavuz'un da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi Ergenekon kapsamında gözaltına alındı" diye okurlarına sundu. (ANKA)

(İG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title