Haberler

Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin Temeli Atıldı

Abone Ol

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen ‘Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temeli atıldı.

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen 'Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temeli atıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'Türk Sivil Havacılığının Emniyet ve Güvenlik Eğitimi Kapasitesinin Geliştirilmesi' projesi kapsamında Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilecek olan Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin temel atma töreni bu sabah atıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin ev sahipliği yaptığı temel atma törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkun, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, AB Komisyonu Sivil Havacılık Direktörü Matthew Baldwin ile çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkun, uluslararası kuruluşların ön görülerine göre Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıllık dönemde havacılık sektöründe yıllık yüzde 6 büyüyerek Avrupa'da birinci ülke olacağını söyledi. Temeli atılan Sivil Havacılık Akademisi'nin yalnızca Türkiye için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacağını kaydeden Coşkun, şunları kaydetti:

"Asya, Avrupa ve Afrika'nın bağlantı noktasında bulunan Türkiye, ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlayan bir köprü olarak, geleceğin sivil havacılıktaki en önemli hatlarından biri olma potansiyeline sahiptir. Bugün burada bulunma vesilemiz olan Sivil Havacılık Akademisi de, sadece ülkemiz için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacaktır. En modern tesis imkanları ve eğitim araçlarıyla donatılacak olan Sivil Havacılık Akademisi'nin Avrupa Birliği'yle uyumlu olarak havacılıkta insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayacağını inanıyorum. 78 milyon nüfusu ile Avrupa Birliği'ne aday ülke olan Türkiye'nin, 40 milyon doğrudan yolcu taşıması ile ABD'den sonra Avrupa Birliği'ne en fazla sefer yapan ülke ve Avrupa'da en hızlı büyüyen pazar olduğu belirtilerek, Avrupa Birliği'nin ülkemizle havacılık anlaşması yapmasının önemine vurgu yapılmıştır."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkun, yeni havalimanını açılmasıyla beraber, özellikle İstanbul'da yaşanan kapasite darboğazını giderecek ve bu konudaki sıkıntıların aşılmış olacağını sözlerine ekledi.

15 Temmuz darbe girişimi ve AB'nin yaklaşımı…

Törene konuk olan Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ise son dönemlerde Türkiye'de meydana gelmiş olayların, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin her zaman ortak olarak kalmalarını, müttefikler olarak her zaman iş birliği içinde olmaları gerektiğini gösterdiğine işaret etti.

Temel atma töreninde söz alan AB Komisyonu Sivil Havacılık Direktörü Matthew Baldwin, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, "Bu darbe girişimini de, her zaman olduğu gibi Avrupa Birliği ilk kınayan kuruluşlardan bir tanesi olmuştur. Bugün de olduğu gibi, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi. Baldwin, "Bizler, hepimiz terör tehlikesinin altında yaşamak durumundayız, maalesef. Maalesef ki ulaştırma sektörü her zaman teröristlerin en baştaki hedeflerinden biri olmaya devam edecektir. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmiş olan hain terör saldırısı dolayısıyla taziyelerimi ve yakınlarını kaybetmiş aileler için de baş sağlığı dilemek istiyorum. Bu saldırı maalesef geçtiğimiz Mart ayında Brüksel'de yapılan saldırıların bir benzeri mahiyetindedir. Daha yakın zamanda da maalesef 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldınız. Bu darbe girişimini de, her zaman olduğu gibi Avrupa Birliği ilk kınayan kuruluşlardan bir tanesi olmuştur. Bugün de olduğu gibi, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından heyetler, toplu halde temel atma törenine katılarak ilk harcın butonuna birlikte bastı.

Sivil Havacılık Akademisi:

AB Komisyonu ve havacılık sektörü temsilcilerinin katılımı ile temeli atılan akademinin, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimlerinin verildiği bir akademi olarak faaliyet göstermesi öngörülüyor. Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin 2017 yılı sonuna kadar faaliyete başlaması ve AB müktesebatı ile uyumlu olarak kamu ve özel sektörde insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bölgenin en büyük sivil havacılık akademisi

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecek akademinin, yıllık 2 bin dolayında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi ile bölgedeki en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek düzeyde hizmet vermesi amaçlanan akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile işbirliği içinde burslu eğitim imkanı da sunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Yüksel Coşkun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title