Haberler

'Türkan'ın' Yeni Performansı

Abone Ol

Türkan dizisindeki Türkan Saylan karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Pınar Öğün, Londra'da sahnelenen 'Pentecost' adlı tiyatro oyununda başrolde oynuyor.

Türkan dizisindeki Türkan Saylan karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Pınar Öğün, Londra'da sahnelenen 'Pentecost' adlı tiyatro oyununda başrolde oynuyor.

Ünlü İngiliz oyun yazarı David Edgar'ın yazdığı oyunda, 'Gabriella' karakterini canlandıran Öğün, İngiliz medyasının davet edildiği özel basın gösterimindeki performansı ile beğenildi. Özel basın gösterimine aralarında Time Out, The Guardian, Independent ve Stage gibi ünlü gazete ve sanat dergilerinin eleştirmenleri katıldı. Oyunu, Öğün'ün sanatçı eşi Mehmet Ali Alabora da oyunun yönetmeni Gavin McAlinden ile birlikte izledi. William Shakespeare'in de sahne aldığı tarihi St. Leonard Kilise'sinde sahnelenen oyun aynı zamanda Balkanlar'da bir kilisede geçiyor. Öğün, oyunda entellektüel kesime karşı tek başına savaşan bir kadın karakteri canlandırdığını bu anlamda kendisini çok etkilendiğini ve oyunda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

TÜRKAN'DAN SONRA GABRIELLA

Türkan Saylan'ı canlandırdığı karakterinden farklı olarak bu oyunda, başka bir kadın gücünü temsil ettiğini söyleyen Öğün, şöyle dedi:

"Türkan'ın verdiği mücadele; çaresiz olan insanların farkına varıp bir şeyler yapmak isteyen bir kadının hikayesiydi. Gabriella'yı oynarken Türkan'dan farklı olarak daha baskın bir karakteri sergilemeye çalıştım."

Yönetmenin bu oyunda kendisini başrol için seçerken seçmelerdeki performansından çok etkilendiğini söyleyen Öğün, oyunda her karakteri canlandıran oyuncunun kendi ülkesinden olduğunu Gabriella'nın ise hem Bulgar hem Türk bir karakteri canlandırdığını söyledi. 25 kişilik kadrodan oluşan 'Pentecost' oyununda, farklı ülkelerden pek çok karakter olması sebebiyle aralarında Türkçe'nin de bulunduğu çok sayıda dil konuşuluyor. Oyun, 8 Nisan'a kadar sahnelenecek.

OYUNUN KONUSU

Balkanlar'da ismi belirtilmeyen bir ülkedeki kilisede, Rönesans'ın başlamasına neden olan İtalyan ressam Giotto de Bondone'nin Padua Kilisesi'ndeki freskine benzeyen bir fresk, Devlet Müzesi Müdürü Gabriella Pecs tarafından keşfediliyor. Gabriella oyun boyunca din adamları, devlet yetkilileri ve batılı entelektüeller gibi çeşitli otoriteleri bu freskin Giotto'dan önce yapıldığına ikna etmeye çalışıyor.. Gabriella bu mücadelesini kuvvetli tarih bilgisiyle bütün otoritelere karşı sürdürürken, dünyanın çeşitli ülkelerinden mültecilerin (Arap, Türk, Kürt, Polonyalı, Rus, Azeri) kiliseye girip Gabriella dahil olmak üzere biri İngiliz diğeri Amerikalı bir olan entelektüelleri rehin almasıyla oyun renkleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Saylan The Guardian Pınar Öğün Politika Güncel Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title