Haberler

Turkcell Teknoloji Zirvesi

Abone Ol

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Whatsapp ilk 1 milyon kullanıcısına bir seneyi aşkın zamanda ulaştı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Whatsapp ilk 1 milyon kullanıcısına bir seneyi aşkın zamanda ulaştı. Nisan ayında çıkardığımız BİP! uygulamasının bugün 6,5 milyon müşterisi var. Whatsapp bedava olduğu için SMS'i yenmedi, daha iyi bir hizmet olduğu için SMS'i yendi. Biz daha iyisini yaparak Whatsapp'ı yeneceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Turkcell'in kurumsal müşterilerini, iş ortaklarını ve dünyanın en önemli fikir önderlerini buluşturduğu, Türkiye'nin en kapsamlı ve geniş katılımlı teknoloji etkinliklerinden biri olan " Turkcell Teknoloji Zirvesi" başladı.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen zirvenin açılışı BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve sektör liderlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

7 binden fazla davetliyi bir araya getiren etkinlik kapsamında, "Değişen İş Dünyası", "Yeni Dünyanın Yeni Trendleri", "Akıllı Yaşam", "Pazarlama 4.5", "Teknoloji ile Dönüşenler", "Yeni İşler ve Girişimcilik" gibi pek çok başlık altında 50'nin üzerinde oturum gerçekleştirilecek. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümleri, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte anlatılacak.

Görkemli bir ses ve ışık şovunun arkasından zirvede konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuşmasına telekomünikasyon sektörünün son 10 senedir çok eleştirildiğini söyledi.

"Heyecanını kaybettiği, artık büyümediği hatta aptal boru işletmecileri olduğumuz çok konuşuldu" diyen Terzioğlu, bu görüşlere katılmadığının altını çizerek bu kapsamda yaptıkları çalışmalar ile katılımcılara bilgi verdi.

Terzioğlu, son 3 sene akıllı telefon penetrasyonunun yüzde 10'lardan yüzde 60'lara ilerlediğini aktaran Terzioğlu, bu ilerlemenin de operatörleri müşterinin cebindeki bir sanal mağaza haline getirdiğini, bunun da sektörü bir anlamda dünyadaki ticareti birleştiren bir platform haline getirdiğinden bahsetti.

Turkcell olarak bu gücün bilincinde olduklarının altını çizen, altyapı sağlayıcı olmanın üstüne deneyim sağlayıcısı olmanın sorumluluğunu üstlendiklerini bildiren Terzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan sonra stratejilerimizin temelinde deneyim sağlayıcısı olmak için yaratacağımız platformlar olacak. Tabii ki altyapı yatırımına devam edeceğiz. Bunun üzerine eşsiz bir müşteri deneyimi, eşsiz bir ürün ve hizmet platformu inşa etmemiz, müşterilerimizin gerçek bağlantıları yaşamasını sağlamamız lazım.

Bir operatör olmaktan deneyim sağlayıcı olma yolundaki çalışmalarımızdan bir kaç örnek vermek istiyorum. 1,9 milyon insan 'Goller Cepte'yi maçlarda gol olduktan 10 saniye sonra ceplerine gelen görüntüleriyle izliyor. Turkcell Müzik'te 5,5 milyon müşterimiz var, günde 1,2 milyonu aşan sayıda şarkı dinleyen ve bunu 1 Nisan sonrası video ile izlemeye devam edecek olan.

Akıllı Depo'nun 2,5 milyon kullanıcısı var. Turkcell Tv Plus 9 aylık dönemde 60 binlerden 630 bin kullanıcıya geldi. Whatsapp 7'nci yaşında ve sanırım kısa zamanda 1 milyar sınırını devirecek. Whatsapp ilk 1 milyon kullanıcısına bir seneyi aşkın zamanda ulaştı. Nisan ayında çıkardığımız BİP! uygulamasının bugün 6,5 milyon müşterisi var."

Kaan Terzioğlu, Türkiye dışında da yaklaşık 600 bin kişinin BİP! uygulamasını kullandığını aktararak, bugün ilk defa BİP!'te kurumsal hizmet verme kabiliyetini de aktif hale getirdiklerinin bilgisini verdi.

BİP!'in Türkiye'nin uygulama anlamında yaratacağı en önemli değerlerden biri olarak yoluna devam edeceğini bildirerek, "Whatsapp bedava olduğu için SMS'i yenmedi, daha iyi bir hizmet olduğu için SMS'i yendi. Biz ondan daha iyisini yaparak whatsapp'ı yeneceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Yakın gelecekte halk arasında cep telefonu numarasına para transferinin oldukça yaygınlaşacağının altını çizen Kaan Terzioğlu konuşmasında Turkcell'in diğer uygulamaları ile ilgili de bilgi verdi.

-"Bütün iş süreçlerimizi bulut ve tablet mimarisine göre tekrardan yapılandırdık"

Nesnelerin internetinin gelecek dönemdeki gelişmesinden ve etkisinden bahseden Terzioğlu, kurumsal hizmetler kapsamında, günümüzde ekosistem bazlı bir yönetim modelinin olduğunu söyledi.

Tabletler ve bulut teknolojilerinin getirdiği değişimi Turkcell olarak yakından takip ettiklerini belirten Terzioğlu "Turkcell'de bütün iş süreçlerimizi bulut ve tablet mimarisine göre tekrardan yapılandırdık" dedi.

1 Nisan'da 81 ilin hepsinde şehir merkezlerinden başlamak üzere sinyal vermeye hazır olduklarının bilgisini veren, heyecanla beklediklerini söyleyen Terzioğlu, Türkiye'nin en büyük veri merkezini önümüzdeki 3 ay içinde faaliyete geçireceklerini, bununla birlikte 3 data merkezi daha inşa edeceklerini aktardı.

"Türkiye'nin datası Türkiye'de kalmalı. Bugün 7 bin metrekareyle bir numara olduğumuz data center alanında 2018'de tam 30 bin metrekare ile hizmet vermeye devam edeceğiz" diyen Terzioğlu, mobil kapsamada da Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu anımsattı.

Bu sene olan spectrum ihalesinin yüzde 47'sini Turkcell olarak aldıklarını anımsatan Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Bu şu demek; havada görünmeyen otobanların yüzde 47'sinde bizim müşterilerimiz hizmet alacak. Bu hizmet yine dünyanın en hızlı mobil genişbant hizmeti olarak karşımıza çıkacak. 1 Nisan'da 375 megabit hızla biz pazara geçeceğiz. Daha sonra daha yüksek hız kategori cihazlar oluşmaya başladığı zaman, 1 gigabitin üzerindeki hızları da görmeye başlayacağız.

Hız ölçülebilir ve teknolojik bir şey. Biz dünyadaki en geniş spektruma sahibiz, dünyanın en gelişmiş altyapısını kurduk. 1 Nisan'dan 4.5G ile dünyanın en hızlı mobil interneti Turkcell'de olacak. Kota konusunda Turkcell abonelerinin içi rahat olsun. Artacak data ihtiyacına yönelik müşterilerimizi memnun edecek sürprizlerimiz var. Ayrıca yeni paketlerde data başına birim maliyetler düşecek.

Deneyim ve altyapının yanında en üstün cihazları müşterilerimizin eline ulaştırmak için müthiş bir ağ kurduk. Ürünlerin daha rahat satın alınması için bir finansman şirketi kurduk. Şu an 1 ayını doldurmayan şirketimiz günde 8 bin kontrat satıyor."

Terzioğlu katılımcılara önümüzdeki dönemde Turkcell'in vereceği yeni hizmetler, uygulamalar ve yeni cihazlarla ilgili de bilgi verdi.

Yeni dünyada bilmenin yeterli olmadığının, uygulamanın öneminin altını çizen Terzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kazananlardan olacağız. Stratejimiz çok basit, bir hem mobil hem sabit alanda entegre telekom hizmetleri şirketi haline geleceğiz. Bu da gerçek bağlantı hizmetleri olacak. Türkiye müthiş bir pazar, kolay bir pazar değil. Hatta bir telekom operatörü olarak bulunacak en zor pazar.

Vergilendirmesiyle, regülatörün bize koyduğu hedeflerle hakikaten maliyetli bir pazar. Biz Turkcell olarak bu pazarda başarılı olduk. O kadar başarılı olduk ki, bu başarımızı Türkiye'nin dışında, benzer coğrafyalarda tekrarlarsak daha büyük değer yaratacağımızı fark ettik.

O yüzden bu entegre telekom ve teknoloji hizmetleri şirketini biz bölgesel varlıkları olan, aynı zamanda da tüm dünya için önemli, etkili ürün ve servisleri olan bir hale getirmeye karar verdik."

-" Bugün Suriye kökenli kardeşlerimiz için 'gelme' deme zamanı değil, gelenleri kucaklama zamanı"

Konuşmasının sonunda, teknolojinin iyilik için kullanılmasının önemine işaret eden Terzioğlu, insanoğlunun binlerce yıldır göçlerle ilerlediğini anımsatarak, maddi manevi kültürel tüm değerlerin bu göçlere borçlu olduğunu kaydetti.

Bugün dünyanın yine önemli bir göç dalgası yaşadığına işaret eden Terzioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerçek bağlantı derken bunu da unutmamak gerek. Biraz düşünmeye ihtiyaç var. Bugün Suriye kökenli, potansiyel gelecekteki vatandaşlarımız, kardeşlerimiz, komşularımız için 'gelme' deme zamanı değil. Gelenleri kucaklama ve onları bir an önce verimli, mutlu hale getirme zamanı.

Bu insanların 2,6 milyonu Türkiye'de, 1,6 milyonu 18 yaş ve altında. 650 bini ilkokul çağında ve 1,2 milyonu Turkcell'le hayata bağlanıyor. Onlar için ellerindeki cep telefonu onları hayata bağlayan, gelecekteki işlerini yaratacak, eğitimlerini tamamlayacak, ailelerine kavuşturacak bir cihaz.

'Bunlar fakir değil, ellerinde cep telefonu var' yorumu okudum ve çok üzüldüm. Bir defa göç eden adam fakir olmaz. Göç eden adam bir yerde yaşayamadığı için başka yere giden insandır. Ellerindeki cep telefonu da onların belki hayattaki geleceklerine bağlanacakları, geride bıraktıkları ile konuşacakları tek umudu."

Kaynak: AA / Güncel

Turkcell Teknoloji Zirvesi Kaan Terzioğlu Whatsapp Turkcell Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title