Haberler

Turkcell Teknoloji Zirvesi'ni Başkent'e Taşıdı

Abone Ol

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "İletişim altyapımıza güveniyor ve Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği hedefini destekliyoruz" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "İletişim altyapımıza güveniyor ve Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği hedefini destekliyoruz" dedi.

Son 3 yıldır İstanbul'da düzenlenen, dünyada ve Türkiye'deki teknolojik gelişmelerin ele alındığı Turkcell Teknoloji Zirvesi Ankara Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Kamu kurumlarından ve özel sektörden yöneticileri buluşturan zirvede, mobil ve sabit teknolojilerin beraberinde getirdiği dönüşüm ve fırsatlar konuşulurken, bilişim teknolojileri, dijital dönüşüm ile e-devlet uygulamaları, makineler arası iletişim (M2M) gibi geleceğin iletişim teknolojisi altyapıları ve bugünkü uygulamaları ele alındı.

Zirvenin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Hepimiz memleketimizi, insanımızı çok seviyoruz ama aynı zamanda 'zamanın insanı' olmak da çok önemli" dedi.

Dünyada yeni bir döneme girildiğini anlatan Ciliv, 1960'lı ve 70'li yılların oda büyüklüğünde bilgisayarların dönemi olduğunu daha sonra ise kişisel bilgisayarların icat edildiğini ifade etti. "Bilişim dünyasındaki yeni dönem cebimizde taşıdığımız bilgisayarlar" diyen Ciliv, "Akıllı cihazlar, bizi hem insanlara bağlıyor hem de bilgiye ve internete bağlıyor. Tabletler çıktı, bunlar da hayatımıza büyük kolaylıklar getiriyor. Cihazları birbirine bağlamak daha yeşil bir dünya için de önemli" şeklinde konuştu.

"DİJİTAL ERİŞİM 2 KATINA ÇIKTIĞINDA GSMH YÜZDE 6 BÜYÜYOR, İŞSİZLİK İSE YÜZDE 8 DÜŞÜYOR"

Ulaşımdan eğitime, sağlıktan perakendeye iletişim teknolojilerinin hayatın her alanında iş yapış biçimlerini tamamen değiştirdiğini belirten Ciliv, teknolojiye uyumun verimi ve büyümeyi beraberinde getirdiğini kaydetti. Ciliv, dijital erişimin 2 katına çıktığında gayri safi milli hasılanın (GSMH) yüzde 6 büyüdüğünü, işsizliğin ise yüzde 8 düştüğünü vurguladı. Ciliv, ekonomik kriz döneminde Telekom şirketlerinin yatırımlarını sıfırlarken Turkcell'in Türkiye'ye 4,4 milyar TL yatırım yaptığını ifade ederek, "Fiber internete 2008 yılından beri 2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

Ciliv, Turkcell'in iletişim altyapısına güvendiklerini belirterek, Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylığını desteklediklerini ifade etti. Olimpiyatlarda en çok madalya dağıtılan branşların atletizm ve yüzme olduğunu hatırlatan Ciliv, "O yüzden, Turkcell olarak bu iki önemli sporun arkasına geçeceğiz. 28 milyon lirayı önümüzdeki 7 yılda sporcu yetiştirmek için koyduk, Gençlik ve Spor Bakanlığı da 28 milyon lira koydu. Önümüzdeki 7 yılda 56 milyon lira atletizm ve yüzmede program için kullanılacak. Birinci hedefimiz, 18 bin olan aktif sporcu sayısını 100 bine çıkarmak. 7 sene içinde 5 misli aktif sporcu sayısını artıracağız, elit sporcu sayısını artıracağız. Bu ikisini artırınca madalyaların da arkasında takip edeceğini biliyoruz" diye konuştu.

Yüzme deyince akla Amerika'nın geldiğini belirten Ciliv, "Amerika'nın son 17 senedir yüzme antrenörlüğünü yapan Bob Bowman'ı Türkiye'ye Yüzme Federasyonu'na danışman olarak getirdik. O da geliştireceği programla 'nasıl üç tarafı denizlerle çevrili ülkeden daha büyük bir yüzme başarısı çıkar' diye uğraşacak" dedi.

Türkiye'nin olimpiyat tarihinde yüzme branşında finale kalmadığını vurgulayan Ciliv, "İnşallah bir önümüzdeki 7 senede ülkemize yüzme branşında katkı sağlayacağız" diye konuştu.

"M2M ÇÖZÜMLERİYLE SADECE 2012'DE ÜLKE EKONOMİSİNE 1 MİLYAR TL TASARRUF SAĞLADIK"

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise zirvede yaptığı sunumda doğalgaz, su ve elektrik şebekelerinden tarıma, sağlıktan lojistiğe, tarihi eserlerin korunmasından deniz feneri ve trafik ışıklarının yönetilmesine ve nehir seviyelerinin takibine kadar sayısız alanda çözüm sağlayan M2M teknolojisini, Turkcell'in Türkiye'de gerçekleştirdiği uygulamalarla örneklendirdi. "Bugüne kadar Turkcell olarak bu alanda güzel adımlar attık" diyen Kocabaş, "Son 4 yıldır M2M'e yaptığımız yatırımlar meyvesini verdi. Yalnızca 2012'de 1 milyondan fazla Turkcell SİM kartlı makineyi konuşturarak ülke ekonomisine 1 milyar TL'den fazla katkı sağladık. Bundan 2 yıl önce Türkiye'de ilk kez M2M'e özel SIM kartımızı lanse etmiştik, geçtiğimiz yıl da yine Türkiye'de bir ilke imza atarak M2M Platformumuzu hayata geçirdik ve dünyada kendisine özel M2M Platformu geliştiren ilk 5 operatörden biri olduk" ifadelerini kullandı.

Kocabaş, ayrıca Türkiye pazarında yaklaşık 150 milyon uzaktan yönetilebilir cihaz potansiyeli bulunduğu belirtti.

MAKİNELER ARASI İLETİŞİM

Makineler Arası İletişim (M2M), cihazlara takılan özel bir simkart sayesinde, cihazların uzaktan izlenmesini, yönetilmesini ve birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlayan bir teknoloji. M2M ile yaklaşık 600 bin mobil POS cihazı, buzdolabı ve otomatta, 70 bin evdeki güvenlik sistemi ve klimada, 400 binden fazla araç, kamyon, tekne, tren, bisiklet ve helikopterde, 30 bin sera, çiftlik, kümes ve tarlada, 80 binden fazla sayaçta olmak üzere toplam 1,2 milyon makine şu anda Turkcell M2M Teknolojisi ile izleniyor ve yönetiliyor. Söz konusu teknoloji ile akıllı durak uygulamaları, 4 bine yakın trenin takibi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Türkiye çapında yangınla mücadele eden 4 binden fazla yangınla mücadele aracı, şehirlerarası yolcu taşımacılığı, tarihi eserlerin korunması, nehir seviyesi takip uygulamaları ve akıllı kavşak uygulamalarına imkan sağlıyor.

ŞİRKETLERE AKILLI FAKSLAR TANITILDI

Şirketlerin yaşamını kolaylaştıran teknolojilerin anlatıldığı zirvede, basılı belgelerin yer ve zaman bağımsız faks cihazlarına gönderilebildiği "akıllı faks" çözümünün tanıtımı da yapıldı. Faksta "cep" dönemini başlatan uygulama ile sabit, mobil ve bulut çözümler eş zamanlı olarak sunuluyor. Zaman ve maliyet tasarrufunun yanı sıra arşiv kolaylığı da sağlayan "akıllı faks" sayesinde, şirketler mobilitenin özgürlüğünü yaşayacak, ön yatırım yapmadan faks gönderebilecek ve tüm belgelerini bulut teknolojisi ile kolaylıkla depolayabilecekler.

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde ayrıca, "Akıllı Kurumlarla Akıllı Ülkeye", "İşimiz Bulutta Güvende", "Dijital Dönüşüm ile e-devlet", "Akıllı Cihazlar Şirketleri Büyütüyor", "Şimdi Makineler Konuşuyor" gibi başlıklarda paralel oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlarda teknolojiyle fark yaratan kurum ve şirketlerin başarı öyküleri paylaşıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turkcell Teknoloji Zirvesi Süreyya Ciliv Turkcell Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title