Haberler

Türkiye Bitkiler Listesi Kitabı Yayımlandı

Güncelleme:
Abone Ol

'Resimli Türkiye Florası' projesinin 1290 sayfalık ön kitabı 'Türkiye Bitkileri Listesi' kitabı yayımlandı.

T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Türkiye'nin bitki zenginliğini kayıt altına almak üzere hayata geçirilen 'Resimli Türkiye Florası' projesinin 1290 sayfalık ön kitabı 'Türkiye Bitkileri Listesi' (Damarlı Bitkiler) kitabı yayımlandı. Kitap, Türkiye'nin coğrafi sınırları içindeki bitki türlerini kapsaması, her bitkinin Türkçe ismine yer verilmesi ve Türkçe olarak hazırlanması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Türkiye Bitkiler Listesi (Damarlı Bitkiler) kitabı yayımlandı

Türkiye'nin bitki zenginliğini kayıt altına almak amacıyla Flora Araştırmaları Derneği, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve ANG Vakfı işbirliği ile hazırlanan Resimli Türkiye Florası projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, resimli ve Türkçe olarak toplam 29 cilt olması planlanan projenin ön kitabı Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler) yayımlandı.

1290 sayfalık kitabın hazırlanmasında 102 bilimadamı destek verdi

Yaklaşık 2,5 yıllık, kapsamlı bir ekip çalışması sonucunda toplam 1290 sayfa olarak yayınlanan Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler) kitabının hazırlanmasında 102 bilim adamı emek verdi. Kitabın editörlüğünü Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner ile birlikte Serdar Aslan, Prof. Dr. Tuna Ekim, Prof. Dr. Mecit Vural ve Prof. Dr. Tekin Babaç'tan oluşan uzman bir ekip yaptı.

Kitapta 9.966 tür bitkiye yer verildi

Dünya'nın en önemlilerinden biri olan Türkiye'nin bitki zenginliğini kayıt altına almayı amaçlayan Resimli Türkiye Florası Projesi'nin ilk ayağını oluşturan Türkiye Bitkiler Listesi (Damarlı Bitkiler) kitabında toplam 9.966 tür bitkiye yer verildi. Projenin bundan sonraki çalışmalarında, yaklaşık 10 bin adet bitkinin resminin çizilmesi de hedefleniyor.

NGBB'den temin edilebilir

Türkiye Bitkiler Listesi (Damarlı Bitkiler) kitabı, ülkemizin coğrafi sınırları içindeki bitki türlerini kapsaması, her bitkinin Türkçe ismine yer verilmesi ve Türkçe olarak hazırlanması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyor. Türkiye Bitkiler Listesi (Damarlı Bitkiler) kitabını Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nden temin etmek mümkün.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title