Haberler

Türkiye – Çin İlişkilerine Akademiden Kültürel Destek: "Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu Sergisi"

Abone Ol

OKAN Üniversitesi'nin Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin kültürel ayağına destek vermek amacıyla düzenlediği "Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" konulu fotoğraf sergisi Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Shu'nun katılımıyla açıldı.

OKAN Üniversitesi'nin Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin kültürel ayağına destek vermek amacıyla düzenlediği "Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" konulu fotoğraf sergisi Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Shu'nun katılımıyla açıldı.

Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü ile Türk-Çin Dostluk Vakfı işbirliği ve Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin katkılarıyla düzenlenen sergi, üniversitenin Beyoğlu Kampüsü'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çin'in farklı bölgelerine ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına pek çok davetli katıldı. 16 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek sergi ile ilgili görüşlerini dile getiren Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Shu İpek Yolu'nu konu alan bu sergiye katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Okan Üniversitesi'nin son zamanlarda Çin Dili ve Edebiyatı ve Çin'le alakalı kültürel konularda başarılı çalışmalara imza attığını da belirten Shu, İpek Yolu sergisinin bu çalışmaların bir kanıtı olduğunu söyledi. Son zamanlarda iki ülke arasında tarihi İpek Yolu projesini canlandırmak için çabaların sürdüğünü dile getiren Shu, "İnanıyorum ki bu sergi iki ülke ve halkları arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkıda bulunacaktır" dedi.

"ÇİN İLE DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATMAK İSTİYORUZ"

Sergi ve üniversitenin sağlık alanındaki yatırımları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise şunları söyledi:

"Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin ekonomik, kültürel anlamda gelişebilmesi için ilk önce Çince bilmek gerekiyor. Bu nedenle Okan Üniversitesi Türkiye'de ilk kez Çince mütercim tercümanlık bölümünü açtı. Bunun yanı sıra 2012 yılında kültürel ve ekonomik yönde gelişme için Konfüçyüs Enstitüsü'nü kurduk. Bu enstitü kurulduğu zamandan bu yana, iki ülke arasında özellikle kültür ve eğitim yönündeki ilişkileri geliştirmek için çalışıyor. İpek Yolu projesi çerçevesinde bizim ev sahipliğimizde bir sergi düzenleniyor. Amacımız iki ülke arasındaki ilişkileri bu tür etkinliklerle daha ileriye taşımak ve bu sayede ekonomik, kültürel ve eğitim açısından daha fazla iş birliklerine imza atmak."

"SAĞLIK ALANINDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Üniversitenin kurulduğu ilk yıllarda öncelikli amaçlarının bir marka değeri yaratmak olduğunu söyleyen Bekir Okan, "İlk önce genel bölümlerimiz vardı. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu ile birlikte sağlık alanında önemli adımlar attık. Mecidiyeköy'de açtığımız diş hastanesi ve Tuzla'da açtığımız 250 yataklı araştırma ve uygulama hastanesi ile Türkiye'de sağlık alanında en ciddi yatırımı olan üniversitelerden biri haline geldik" dedi.

Sağlık ve eğitim alanında büyümeye devam edeceklerini belirten Okan şöyle konuştu:

"Çünkü sağlık herkese gerekli ve bu alanda yapılacak yatırımları çağdaş ve son teknoloji ürünleriyle yapmak gerekiyor. Bizde de bu konsept var. Her zaman son teknolojiyi kullanıyoruz ve güçlü bir kadromuz var. Sadece Türkiye'de değil yurtdışında da bu alanda yatırım yapıyoruz. Amerika / Miami'de bulunan Okan International Üniversitesi'nin yanında yine sağlık alanında uzman olan bir üniversiteyi grubumuza kattık. O da Ocak ayında eğitime başlayacak."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpek Yolu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title