Haberler

Son 1 haftada 5 yeni siyasi parti kuruldu

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de son 1 haftada 5 yeni siyasi parti kuruldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesinde "faaliyette olan siyasi partiler" listesine göre Büyük Türkiye Partisi, Adalet ve Çağrı Partisi, Sosyalist İktidar Partisi ve Güçlü Anadolu Partisi 19 Ağustos'ta, Cumhuriyetçi Aydınlık Partisi ise 21 Ağustos'ta kuruldu. Böylelikle ülkedeki parti sayısı 151'e yükseldi.

Türkiye'de ağustos ayında yeni kurulan Büyük Türkiye Partisi, Adalet ve Çağrı Partisi, Sosyalist İktidar Partisi, Güçlü Anadolu Partisi ve Cumhuriyetçi Aydınlık Partisi ile birlikte faaliyet gösteren siyasi parti sayısı 151'e çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesinde "faaliyette olan siyasi partiler" listesi yayımlandı.

5 YENİ PARTİ KURULDU

Listeye göre Büyük Türkiye Partisi, Adalet ve Çağrı Partisi, Sosyalist İktidar Partisi ve Güçlü Anadolu Partisi 19 Ağustos'ta, Cumhuriyetçi Aydınlık Partisi ise 21 Ağustos'ta kuruldu. Bu partilerin eklenmesiyle Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı 151'e yükseldi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Partisi Türkiye Partisi Yargıtay Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Mehmet Kosovali:

kanarya sevenler derneği

Yanıtla148
Zeydan Şan:

Üyesi çok azdı ??

00
Baris Koc:

bune be .. fransda 11 parti.. çin de 29 parti....hindistanda 26 parti....turkiyede 151 parti..20 ulkenin toplam partisinden fazla..

Yanıtla034
CAN Işık:

Onlara çalışıyoruz

Yanıtla132
sade vatandaş:

dünyada olsa siyasete girdiğinizde eziyet çekersiniz ama netekim Türkiyede iktidar veya muhalefet farketmez bir eli yağda bir eli ballı kaymaklı,bir sürü ayrıcalıklı bol torpilli normal veya iki dakikada olunan emeklik maaşında içlerinden hiç biri arkadaş halk bu durumdayken biz bu paraları ayrıcalıkları haketmiyoruz demiyorlar meclis yalnız bu konuda tam ve eksiksiz anlaşıyor siz çocuğunuza iş bulamazken bazı babalarının liyakatli evlatları mecliste hemen iş buluyor

Yanıtla228
Fatih Yıldırım:

Türk milletinin koyun olduğunu inana 5 yeni çoban daha gelmiş. Yeni çobanlarımız Hayırlı olsun, ne diyelim. Biraz param olsa ben de parti kuracağım da....

Yanıtla416
MEHMET BIÇEROL:

Mama var mama acaba rant tan bende nemalanırmıyım tek düşünceleri bu

Yanıtla017
Ömer Öğretmen:

Kısaltmaları nasıl oluyor? Aç parti, sip, gap, cap, btp ne diyelim hayırlısı olsun.

Yanıtla013
Hakkı Murat:

onune gelen parti aciyor bu kisilerin cogu baraji bile gecemezken neden parti kuruyorlar bu isteki amaclari ne ben anlamiyorum yoksa parti kurulunca devletten parami aliyorlar

Yanıtla010
Baki Güven:

Yani ülkeyi doğru düzgün kimse yönetemeyecek demektir bu

Yanıtla18
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title