Haberler

Türkiye'de İlk Kez Su Yürüyüşü Yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

WILO ve Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliği ile Türkiye'de ilk kez bir su yürüyüşü yapıldı.

DÜNYA SU GÜNÜ'NDE YAPILAN "SU İÇİN YÜRÜYORUZ" ETKİNLİĞİYLE AZALAN SU KAYNAKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Pompa sistemleri sektörünün dev kuruluşu WILO ve Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliği ile Türkiye'de ilk kez bir su yürüyüşü yapıldı. 22 Mart Dünya Su Günü'nde gerçekleşen "Su İçin Yürüyoruz" etkinliği, azalan su kaynaklarına ve temiz suya ihtiyaç duyan insanlara dikkat çekmek için düzenlendi. Ünlü sunucu Savaş Karakaş'ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe öğrencilerin tiyatro ve dans gösterisi ile bando eşliğinde söylediği şarkılar renk kattı.

İstanbul Bağdat Caddesi 22 Mart Dünya Su Günü'nde çok renkli bir etkinliğe sahne oldu. Türkiye'de ilk kez bir su yürüyüşü yapıldı. Hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen "Su İçin Yürüyoruz" adlı etkinlik, pompa ve pompa sistemleri üreticisi WILO Türkiye ve Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliği ile düzenlendi.

"Su için bir adım da siz atın" mesajının verildiği etkinlik, başta öğrenciler olmak üzere doğaya ve suya karşı duyarlı olan herkesi bir araya getirdi. 22 Mart'ta saat 12.00'de İstanbul'da Bağdat Caddesi-Şaşkınbakkal'dan başlayan yürüyüş için özel etkinlikler yapıldı. Yürüyüşün neşe kaynağı olan öğrenciler, bando eşliğinde şarkılar söylediler.

Su yürüyüşünde WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın da bir konuşma yaptı. Dünyanın dört bir yanında suyu bir noktadan başka bir noktaya taşıdıklarını belirten Ercüment Yalçın, WILO olarak suyun değerini çok iyi bildiklerini ve bu değerin herkeste oluşması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

"Hepinizin bildiği gibi dünyamızın kaynakları giderek azalıyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm doğal kaynakları olduğu gibi suyu da verimli kullanmamız gerekiyor. Biz WILO olarak suyun temiz kalması ve ihtiyacı olan insanlara ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Dünya Su Günü'nde böyle anlamlı bir etkinlikte bizlere birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum."

Su yürüyüşünün varış noktası olan Caddebostan'da bir "manifesto duvarı" oluşturuldu. Manifesto duvarında 50 çocuk puzzle parçalarını bir araya getirerek, "SU manifestoSU"nu yazdı. Öğrencilerin manifestosu şu dört maddeden oluştu: "Suyu tüketirken daha dikkatli olacağız", "Suyun israf edilmesine izin vermeyeceğiz", "Çevremizdekileri su tasarrufu için uyarmakla sorumluyuz", "Su bilincinin artması için çalışacağız." Yürüyüşün sonunda öğrenciler, "Tükeniyorum-Farkında mısın?" adlı bir de tiyatro gösterisi sundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Su Günü İstanbul Türkiye 22 Mart Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title