Haberler

"Türkiye'de Yurtlar Yaşanılan Bir Alan Olacak"

Güncelleme:
Abone Ol

YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan "Yurtları sadece barınılan yer olmaktan çıkarıp her yönüyle yaşanılacak alan haline getirmek için çabalıyoruz." dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, yurtları sadece barınılan ve yemek yenilen yer olmaktan çıkarıp, her yönüyle yaşanılacak bir alan haline getirmek için çabaladıklarını söyledi.

Kaymakcan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, kentteki yurt problemlerini çözmek ve inşaatı devam eden yurtları yerinde görmek için geldiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı yurtların açılmasında geç kaldıklarını dile getiren Kaymakcan, bunun bir mazeret olmadığını belirterek, yurtların biran önce açılması gerektiğini kaydetti.

Yurt imkanlarını ve öğrencilere verilen hizmetleri anlatan Kaymakcan, şunları söyledi:

"Öğrencilerin en çok boş zamanları yurtlarda geçiyor. İşte biz de bunu göz önüne alarak bütün yurtlarımızda çeşitli sosyal etkinlikler yapıyoruz. Biz yurtları sadece barınılan ve yemek yenilen yer olmaktan çıkarıp her yönüyle yaşanılacak bir alan haline getirmek için çabalıyoruz. Bunun için de ilgili bütün bakanlıklar ve genel müdürlüklerle görüşüp protokol imzalıyoruz. Kahramanmaraş'taki öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Yapılan yurtların yanında kentte bin kişilik özel yurt kiralanması için ilana çıkıyoruz. Bu özel yurtlarla da 15 yıllık protokol yapacağız. Yani önümüzdeki öğretim yılında yaklaşık 2 bin 500 kişilik öğrenci yurdumuz olacak."

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ise "kendi kendini kurtaran şehir" unvanıyla Kahramanmaraş'ın dünyanın tek kenti olduğunu hatırlatarak, özellikle birkaç mahallenin altında bulunan antik Germencia mozaiklerinin çıkartılmasıyla da buraların açık hava müzesine dönüşeceğini söyledi.

Karaaslan, yaşanan kiralık ev sorunuyla KSÜ öğrencilerinin zor durumda kaldığını belirterek, "Yurtların bitmemesi öğrencileri kötü yönde etkiliyor. Şu an 27 bin öğrencimiz var, önümüzdeki yıl 30 bin öğrenciyi aşacağımıza eminim. Ancak şuan yapımı devam eden yurtların açılamamış olması sıkıntıyı artırmakta, Kahramanmaraş'ın içindeki birçok evin ülkemizde sığınmacı olarak bulunan Suriyeli mülteciler tarafından tutulması buraya okumak için gelen özellikle kız öğrencilerimizin barınma sorununu büyütmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Karaaslan, Kayacan'a yöreye özgü ceviz oyma sandık hediye etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Karaaslan Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title