Haberler

Türkiye'den Makedonya'ya Kurban Yardımı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında 400 hisse kurban eti dağıtıldı.

Türkiye'den Makedonya'ya kurban yardımı- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliği ile gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında 400 hisse kurban eti dağıtıldıÜSKÜP (AA) - Makedonya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında 400 hisse kurban eti dağıtıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Gazi Erdem ve beraberindeki heyet, Makedonya'nın Konçe köyünde, Türkiyeli vatandaşların vekaleten verdiği 400 kurban hissesini köy halkına dağıttı.Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makedonya'da Türk 400 vatandaşın kurban hisselerini kestiklerini söyledi.Konçe'de yaşayan 200 kadar vatandaşın zor durumda olduğu ve onlara kurban dağıttıklarını belirten Erden, "Dolayısıyla biz de onlara vekaletle kurbanlarını kestirdiğimiz kardeşlerimizin kurban etlerini de dağıtmak üzere buraya geldik. Birçok mahrumiyetin yaşandığı yerlerde, bir yıl boyunca evine hiç et girmeyen insanlara et ulaştırdık. Ülkemizdeki vatandaşlarımızın, dindaşlarımızın, kardeşlerimizin verdiği kurbanlar dünyanın her tarafında dağıtılsın istiyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın" diye konuştu.Edinilen bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı iş birliğinde, Balkan ülkelerinin yanı sıra dünyanın 70 ülkesindeki 558 bölgede kurbanlar vekalet yoluyla kesilerek dağıtıldı.Türkiye'de ise 174 il ve ilçede kurban kesimi ve dağıtımı yapılırken, vekaleten kesilen toplam kurban sayısının 120 bini aştığı öğrenildi. -Türkiye'den Makedonya'ya kurban yardımı-Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Gazi Erdem

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Makedonya Türkiye Konçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title