Haberler

Türkiye Finans'ın 2011 Yılı Net Kârı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Finans, yılında, kârını yüzde 13 artırarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Finans'ın 2011 yılı net kârı 231 milyon 587 bin TL

Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, bankacılık sektörünün kârlılık bakımından bir önceki yıla göre yüzde 10 gerilediği 2011 yılında, kârını yüzde 13 artırarak büyük bir başarıya imza attı. 2012 yılında da yine hızlı ve etkili bir büyüme stratejisi içinde olacaklarını ifade eden Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ; sektörde bilinmeyen faizsiz bankacılık alanındaki yeni ürünlerin ülkemize getirilmesi konusunda öncülük yapacaklarının altını çizerken, 2012 sonu itibarıyla faizsiz bono ihraç edeceklerinin de sinyalini verdi.

Güçlü ortaklık yapısı ile Türkiye'nin önde gelen katılım bankaları arasında yer alan Türkiye Finans, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla, 231 milyon 587 lira net kâr elde etti. Fon kullandırım büyüklüğünü 2011 yılına oranla yüzde 30 artışla 10 milyar 346 milyon 545 liraya yükselten Türkiye Finans, ekonomiye ve banka müşterilerine desteğini sürdürürken, aktif büyüklüğünü de yüzde 26,5 artışla 13 milyar 528 milyon 353 TL'ye çıkardı.

Gelecek beş yıl içinde hedeflenen noktaya ulaşmak üzere önemli atılımlar gerçekleştireceklerini belirten Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk konuya ilişkin: "2012 yılında da yine hızlı ve etkili bir büyüme stratejisi içinde olacağız. Bu büyümenin temelini; 2011 yılında büyük oranda tamamladığımız insan kaynağı kalitemizin geliştirilmesi, ürün yelpazemizin genişletilmesi, hizmet kalitemizin yükseltilmesi, şube ağının yaygınlaştırılması ve teknolojik yatırımlarımızın artırılması gibi birçok proje oluşturuyor." dedi. KOBİ segmentinin öncelikli alanlarından biri olmaya devam edeceğini ifade eden Gürerk; sektör olarak bireysel alanda ürün yelpazesinin genişletilmesine de ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Faizsiz bankacılık ürünlerinin 75 ülkede 300'e yakın bankada sunulur hale gelmiş olduğunu hatırlatan Gürerk, başka coğrafyalarda kullanılmakta olan birçok ürünün halen ülkemizde bilinmediğini, dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bu eksikliklerin giderilmesinde Türkiye Finans olarak öncü rol üstleneceklerinin de altını çizdi.

Yeni dönemde bono ihracında da alternatif kaynak arayışlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Gürerk, Türkiye Finans olarak faizsiz bono ihracı ile bankanın büyümesine temel teşkil edecek uzun vadeli fonların temini için gerekli hazırlıkların sürdüğünü, 2012 sonu itibarıyla faizsiz bono ihracını gerçekleştireceklerini de hatırlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Finans Derya Gürerk Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title