Haberler

Obama'nın Özel Temsilcisinin PKK'lılarla Fotoğrafı Ankara'yı Rahatsız Etti

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'un, Kobani'de PKK'lı terörist Polat Can'la yan yana olduğu fotoğraf kriz çıkardı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk haftasonu Kobani'ye yaptığı ve YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştüğü ziyaretin detaylarını kişisel Twitter hesabından paylaşmıştı. Başka bir hesaptan paylaşılan ve McGurk'un yer aldığı bir kare Ankara'da büyük rahatsızlık yarattı. Ankara'nın tepki gösterdiği bir diğer konu ise IŞİD'le mücadele etsin diye PYD'ye verilen silahlar. Edinilen bilgilere göre bu silahlar Güneydoğu'da kullanılıyor.

PKK'NIN KANDİL'DEKİ ÖNEMLİ İSMİ

Ankara'nın güvenlik raporlarına göre söz konusu fotoğrafta McGurk, PKK'lı terörist Polat Can'la yan yana. Polat Can, Türk istihbarat raporlarına göre PKK'nın Kandil'deki önemli isimlerinden biri. Kısa süre öncesine kadar Kandil'de olduğu biliniyor.

Obama'nın İŞİD ile mücadele özel temsilcinin o isimle aynı karede yer alması Ankara'da rahatsızlık yarattı.

PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR TÜRKİYE'DE

Sadece bu değil edinilen bilgilere göre 'IŞİD ile mücadele etsin' diye PYD'ye verilen silahlar PYD'nin silahlı kolu YPG tarafından güneydoğu sınırından Türkiye'ye geçiriliyor. Özellikle de Cizre, Silopi ve Nusaybin'de kullanılıyor.

SERİ NUMARALARI BELİRLENDİ

Silahların seri numaralarını tespit eden Ankara listeyi ilgili ülkelerle paylaştı. Listelerle birlikte "Silahların menşei ülkenize ait. IŞİD'le mücadele için verdiğiniz silahlar Güneydoğu'da kullanılıyor. Siz önlem almazsanız biz gerekeni yapacağız" mesajı da iletildi.

İşte o kare:



(Kaynak: CNN Türk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Barack Obama Polat Can Türkiye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (183)

Fırat Serhat Mobil-IOS:

PYD sız bır Surıye barişi hayata geçerlı olmaz bunu dünya alem bıkıyor

Yanıtla1834
Göktürkler:

Yüce ALLAH, abd denilen ülkeyi doğal felaketlere uğratsın. .

Yanıtla2715
ertoşi:

ne zaman nrede birileri kürtlere elini uzatsa türkiyenin zoruna gidiyor arkadaş bune zihniyet bu ne ırkçılık anlayamadın hiçmi kürtlere saygınız yok yuhbe

Yanıtla1623
mete:

Siz insan misiniz saygı bekliyonuz saygı kazanılır

04
Kagan:

Haberi nerenden dinledin, nedenden anladın.onlara verilen silahlar Türkiye ye karşı kullanılıyor,kafan basmıyormu keko.

00
yalan yok:

Kürtlere değil teröristlere. Bunu çarpıtmak için her türlü yalanı söylüyorsunuz.

00
bozkurt:

Kürt ile pkk yi ayır önce ayırmıyor San ölümü sen de hak et inşallah.

00
OrgeneralMobil-ANDROID:

"Bu kürt nefreti nedir?" diye soran kişiye: Bu vatan hepimizi doyundurur ve barındırır. Kürt olsun Türk olsun. Fakat T.C nin bir kırmızı çizgisi vardır. Bu vatanın bölünmezliğidir.Bunu korumak için T.C ve Türk Milleti icap ederse ABD icap ederse Rusya ile savaşa bile girer. Bu ülkede on milyonlarca şehit bile düşse, DÜNYA'yı KIYAMETE SÜRÜKLER yine vazgeçmeyiz. Bunu beyninize sokun.

Yanıtla1422
hasan:

Hakikatten abd veya rusyayla savasa girer mi? Hem rojava toprakari turkiyeyen bi alakasi yok arkadasin demek istedigi kendi topraklarinda olamadigi halde neden bu fasistlik.

31
yalan yok:

Siz şunu ne zaman anlayacaksınız. Rahatsız olunan konu kürtlerle görüşülmesi değil, terörist ermeni uşaklarıyla görüşülmesi. Yalan çok çarpıtın babam çarpıtın

01
Tüm 183 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title