Haberler

Türkiye ile Rusya, Suriye'nin kuzeyinde ortak devriyeye yeniden başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde icra edilen ve 5 Ekim 2023'te güvenlik nedeniyle durdurulan Birleşik Kara Devriyesine bugün yeniden başlandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ile Rusya Federasyonu tarafından Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde gerçekleştirilen ve ara verilen birleşik kara devriyesinin yeniden başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, birleşik kara devriyesi faaliyetinin, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019'da imzalanan "Soçi Mutabakatı" ve uygulama esaslarına göre Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nin batısında ve doğusunda icra edildiği anımsatıldı.

İlk birleşik kara devriyesi faaliyetinin 1 Kasım 2019'da gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"5 Ekim 2023'e kadar 344 birleşik kara devriyesi faaliyeti icra edilmiş, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle devriye faaliyetleri durdurulmuştur. Türkiye ile Rusya Federasyonunca gerçekleştirilen birleşik kara devriyesi faaliyeti, 22 Ağustos 2024'te 4 araç (2 Pars, 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımı ile Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nin doğusunda yeniden başlatılmıştır.

Ülkemiz sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Suriye'nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi, Türkiye'nin ABD ve Rusya Federasyonu ile vardığı mutabakat gereği bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktası, karargah ve askeri yapıların tespit edilmesi, terörle mücadelede Türk-Rus iş birliğinin sergilenmesi maksadıyla birleşik kara devriyesi faaliyetine müteakip dönemde devam edilmesi planlanmaktadır."

Kaynak: AA / Ayça Elal - Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye Güncel Suriye Rusya Suriye Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

VEFA:

Suriye batağına elimizi soktuk,şimdi kolumuzu kurtaramıyoruz. Özeti bu!...

Yanıtla107117
Aden null:

onu yapmayalım bunu yapmayalım napacaz? ozaman kuzey kore gibi dünyaya ülkemizi kapatalım kimseyle alışveriş görüşme olmasın

67
Sefa:

vefa vefa pc vefa

43
Özcan Özcan:

GELDE BUNU HÜLOOĞĞCULARA ANLAT.

33
Ömer:

Benim sınır bölgemde Rusya' nın ne işi var ?

Yanıtla1973
Özay KORKMAZ:

Orası suriye ve onlar Rusya ile birlikte çalışıyor sen Suriye topraklarında devriye attığının farkındasın değil mi?

44
Ömer:

Batan ekonominin sözde olumlu haberi.

Yanıtla2266
İzzet :

ekonumiyi unuturma sevdasi

05
Aden null:

herşey ekonomi ye niye bağlanıyo ,iyi durumdayken ekonomi, millet yiyip içecene birikim yapaymış dünya herzaman günlük gülüstanlık biyer olmuycak kıtlıklarda olucak hayatı ona göre yaşamak gerekiyo

11
Özcan Özcan:

YAŞASIN İSRAİL TR AZ KARDEŞLİĞİ

Yanıtla5825
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title