Haberler

Türkiye Kendi Silahını Kendi Üretiyor

Abone Ol

MİLGEM Korveti Projesi Kapsamında İnşaa Edilecek 2. Geminin Savaş Sistemi Tedariği İçin ASELSAN ve HAVELSAN Devreye Girdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından sürdürülen MİLGEM Korveti Projesi kapsamında inşaa edilecek 2. geminin Savaş Sistemi Tedariği için ASELSAN ve HAVELSAN tarafından oluşturulan İş Ortaklığı arasında bir anlaşma imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından sürdürülen MİLGEM Korveti Projesi kapsamında inşaa edilmekte olan prototip 1.gemiye ait savaş sisteminin tedariki ile ilgili olarak ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi A.Ş. arasında oluşturulan İş Ortaklığı'nın Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 23 Mayıs 2007'de bir sözleşme imzalanmıştı.

Söz konusu proje kapsamında, MİLGEM 2. Gemisi Savaş Sisteminin sözleşme kapsamına dahil edilmesine ilişkin 86 Milyon Avro tutarında bir sözleşme değişikliği dün imzalandı.

MİLGEM 2. Gemisi Savaş Sisteminin Nihai Kabulü 2013 yılı içerisinde ASELSAN'ın iş payı 58,82 Milyon Avro olarak gerçekleştirilecek.

Türk Deniz Kuvvetlerinin 12 adet korvet gemisi inşasını öngördüğü "MİLGEM" (Milli Gemi) projesinde geminin savaş sistemi; ASELSAN'ın pilot ortak olduğu ve HAVELSAN ile birlikte kurulan MİLGEM İş Ortaklığı tarafından gerçekleştiriliyor.

MİLGEM korveti savaş sisteminde yer alan; "Entegre Muhabere Sistemi, Uydu Haberleşme Sistemi, Elektronik Harp Sistemi, Elektro Optik Sistemler, Seyrüsefer Sistemleri, Radarlar, Hava Savunma ve Silah Sistemleri, Atış Kontrol Sistemleri, Kendini Koruma Sistemleri, Gemi Veri Dağıtım Sistemi, Savaş Yönetim Sistemi Yazılımları ve Donanımları" ASELSAN pilotluğundaki ASELSAN-HAVELSAN MİLGEM İş Ortaklığı tarafından sağlanıyor ve entegre ediliyor.(ANKA)

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title