Haberler

Türkiye'nin Geçici BM Üyeliği İçin Kritik Gün

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin aday olduğu 2015-2016 dönemi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri bugün ABD'de yapılacak.

Türkiye'nin aday olduğu 2015-2016 dönemi Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri bugün New York'ta yapılacak.

YENİDEN SEÇİLİRSE BİR İLK OLACAK

2009-2010'da geçici üye olan Türkiye, yeniden seçilirse 5 yıl içinde ikinci kez geçici üyeliğe seçilen ilk ülke olacak.

Türkiye'nin Batı Avrupa ve Diğerleri Grubu'ndaki rakipleri İspanya ve Yeni Zelanda.

129 OY GEREKİYOR

BM Genel Kurulu'ndaki oylamayı kazanmak için en az 129 ülkenin oyunu almak gerekiyor. BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası krizlere etkisiz kaldığını ve yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini savunan Türkiye, adaylık kampanyasında, "Afro-Avrasya'nın merkezinde bulunan Türkiye, konumu ile kendisini BM'nin hedeflerini gerçekleştirecek en iyi aday olarak hissediyor. Siyasi değişim ve türbülansların yaşandığı dönemde, Türkiye küresel barışa ve istikrara ciddi katkıda bulunabilir" mesajı verdi. Kullanılan slogan ise, "Dünya lideri, güçlü ortak" olarak belirlendi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU LOBİ YAPTI

10 gündür ABD'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, lobi çalışması yaptı. Çavuşoğlu; Güney Avrupa, Karayip, Afrika, Latin Amerika başta olmak üzere çok sayıda ülkenin temsilcisiyle görüşüp Türkiye'yi desteklemelerini istedi. Türkiye'nin BM Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik de, "Çok sıkı bir yarış olacak. Ama sonucunda kazanacağız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Birleşmiş Milletler Türkiye Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

HEHEHE:

CUMHUR BAŞKANI BU SEFER DOLU KOLTUKLARA KONUŞABİLECEK ALNIMIZ AK(!) OLACAK

Yanıtla613
elif:

Türkiye BM üyeliği ile AB üyelikleri gibi değerleri hukuku çiğneyerek tepti. . .

Yanıtla85
adımı kaç kere yazdım:

Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşl Allah devletimize milletimize zeval vermesin, Canım cennet ülkem benim.

Yanıtla07
haydero yeno:

Emperyalistler ve onun canak yalayici devletler bir araya gelip dünyayi nasil sömürecegine bizim gibi ülkelerede tasoron olma göreviverip jojistik destekver elkaideye elnusraya ara sira sana kizarim ama alinma tayos davos yolunuza devam edin istediginiz kadar kutulari doldurun ama dediklerimden cikmayin cikarsaniz oyariz dedi demeyin

Yanıtla13
murteba:

mallar

Yanıtla31
canan:

birleşmiş milletler temsilciliğinden allah aşkına bugüne kadar ne fayda gördük hep zarar gördük müslüman için kıllarını kıpırdatmadılar en son filistine yapılan soykırım ancak müslüman ülkelerini karıştıracak teröristleri kollarlar sözde göstermelik kararlar bize ciddi ilkeli Müslüman milletlerden oluşan birliktelik lazım gerisi hikaye

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title