Haberler

Türkiye'nin gönderdiği insani yardım uçağı Lübnan'a ulaştı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'den Lübnan'a insani yardım taşıyan uçak, başkent Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'na indi. Büyükelçi Ulusoy da yardımın ayrıntılarını vererek, Lübnan makamlarının talepleri doğrultusunda 48 saat içinde 30 ton tıbbi malzeme, ilaç ve gıda içeren yükün askeri kargo uçağıyla Beyrut'a ulaştırıldığını açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, "Türk yardım uçağı, İsrail'in acımasız saldırısına karşı halkımıza bir dayanışma mesajı gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Uçağı, Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy karşıladı. Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den askeri kargo uçağıyla Beyrut'a ulaşan insani yardımların 30 ton tıbbi malzeme ve ilaçtan oluştuğunu söyledi.

"HALKIMIZA BİR DAYANIŞMA MESAJI GÖNDERİYOR"

Türk hükümetinin, İsrail'in Lübnan'a saldırılarının başladığı 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığıyla iletişime geçtiğinin altını çizen Ebyad, Türkiye'nin insani yardımlarını çok hızlı şekilde kendilerine ulaştırdığını, Beyrut Büyükelçisi Ulusoy'un da Lübnan'ın sağlık alanındaki ihtiyaçları için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kendilerine ilettiğini aktardı. Ebyad, "Türk yardım uçağı, İsrail'in acımasız saldırısına karşı halkımıza bir dayanışma mesajı gönderiyor." ifadelerini kullandı. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik hava saldırılarının çapını genişletmeye devam ettiğini belirten Ebyad, bu bağlamda can kayıpları ve yaralı sayılarının yükselmesiyle sağlık alanındaki ihtiyaçların da arttığını kaydetti.

48 SAAT İÇİNDE 30 TONLUK TIBBİ MALZEME GÖNDERİLDİ

Büyükelçi Ulusoy da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve Lübnan'ın talepleri doğrultusunda insani yardım operasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi. İsrail saldırganlığının artmasıyla zor günler geçiren Lübnan halkıyla dayanışma yardımını Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerin vurgulayan Ulusoy, Türkiye'nin 2010 yılında güneydeki Sayda kentinde inşa ettiği Türk Hastanesi'nin de şu anda hizmet verdiğini ifade etti. Büyükelçi Ulusoy, Lübnan Sağlık Bakanlığının önümüzdeki günlerde Sayda'daki Türk Hastanesi'nin kapasitesini artırarak tam kapasiteyle hizmet vereceği bilgisini paylaştı. Ulusoy, Lübnan makamlarının talepleri üzerine 48 saat içerisinde 30 tonluk tıbbi malzeme, ilaç ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardımları askeri kargo uçağıyla Beyrut'a ulaştırdıklarını kaydetti. Bu yardımlarla, zor günler geçiren Lübnan halkıyla olan dayanışmalarını gösterdiklerini anlatan Ulusoy, Türkiye'nin insani yardımlarıyla Lübnan'ın yanında durmaya devam edeceğini söyledi.

50'Sİ ÇOCUL 558 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Sağlık Bakanı Güvenlik Türkiye Güncel Lübnan İsrail ulusoy beyrut Güvenlik Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Birşey demedimki:

100 uçak dolusu yardımıda benim gariban emeklime , evi kirada ve 3 çocuk okutan asgari ücretlime, 12 bin TL ile 1 ay geçinmeye çalışan gariban vatandaşıma gönderin lütfen.

Yanıtla70106
Mehmet Ocaktan:

Sende beyin yoksa biz ne yapalım.Meseleyi anlamamışsın.İnşallah gec olmadan anlarsın

511
Ercan cıftcı:

ABD - İsrail e 25 milyar dolarlık silah verdi. Biz Lübnan' a 30 ton tıbbi malzeme. Savaş kapıda adamın derdine bak....

00
Yasin Süleyman:

keşke önce kendi milletimizi düşünsek,durumu iyimi geçine biliyormu ailesine baka biliyormu,bunlar kontrol edilip eğer gerçekten herşey yolunda gidiyorsa sonra diğer zorda kalan ülkelere yardım etsek,o bakımdan gösteriş yapılmasının anlamı yoktur,yanlış anlaşılmasın yardım konusunu asla eleştirmiyorum ama önce kendi milletimiz önemlidir.

Yanıtla4671
Alkan Karaoglu:

Yav biz iyilik meleği olduk resmen, içerde onca aç işsiz insan var halaa dışarıya yardım

Yanıtla4765
Anty-Partizan:

Birisi 3-5 Bilezik Bozdurmusdur, Onun Paralaridir..Dert Etme, Buyutme..

00
Yetgin Kök:

alkan Karaoğlu sen açmısın da o şekilde konuşuyorsun orda savaş var bide ülkemizde açlık diye birşey yok böyle diyenler en tokları

00
sade vatandaş:

lübnana dayanışmayı Türk telekomu haririlere ölmüş eşek fiyatına satarak çok önceden yaptık haririler telekomun bakır kabloları dahil ne varsa satıp savıp borçlarını ödemeden ülkeden kaçmışlardı

Yanıtla1359
Muhammet Akbulut:

İNŞALLAH TÜRKİYEM MÜHİMMAT DA GÖNDERMİSTİR.

Yanıtla1934
VATANDAŞ:

Önce geçinemeyen vatandaşlarımızı düşünsek. Dinde bile yardım yakına düser.

Yanıtla1834
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title