Haberler

Türkiye'nin Terörle Mücadelesine İsveç'ten Destek

Güncelleme:
Abone Ol

İsveç Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın kamplarını bombalamasının meşru bir durum olduğunu ve teröre karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İsveç Dışişleri Bakanı Wallström açıklamaları, İsveç'ten Türkiye'nin terörle mücadelesine destek- İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesine destek verdiklerini açıkladı İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın kamplarını bombalamasının meşru bir durum olduğunu ve teröre karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu söyledi.Wallström, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK'nın terör saldırılarına karşı Türkiye'nin ülkeyi savunma adına PKK kamplarını bombalayarak cevap vermesini son derece normal karşılıyorum" dedi. Wallström, PKK'nın bir an önce silah bırakıp görüşmelerin yeniden başlamasını umut ettiğini söyledi. İsveç hükümeti olarak PKK'nın derhal silah bırakması gerektiğini vurguladıklarını aktaran Wallström, "Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesinden yanayız. Böylelikle Türkiye ve koalisyon güçleri, bütün güçlerini DAEŞ'e çevirerek daha organize mücadele edebilir" ifadelerini kullandı.Wallström, Türkiye'nin koalisyon güçleri ile işbirliğine devam etmesi ve hava sahasını, askeri havalimanlarını koalisyon güçlerine açmasını pozitif bir gelişme olarak değerlendirdiğini ifade etti.- "1915 olaylarını çözüme kavuşturacağız"Öte yandan Wallström, 1915 olayları ile ilgili Ermenilerin "soykırım" suçlamasının doğru olup olmadığını ortaya çıkarmak için tarihçilerden oluşan bir komisyon kurulduğunu bildirdi.İsveç Dışişleri Bakanı, çalışmalarını sürdüren komisyonun sunacağı rapor doğrultusunda, başka ülkelerdeki benzer uygulamaları da gözden geçirerek bir neticeye varmayı umut ettiklerini ifade etti. Wallström, çıkan sonucu çok yakın bir gelecekte kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.İsveç hükümeti tarafından yapılan açıklamada, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları ve Süryaniler hakkında 2010 yılında parlamentoda alınan kararın uygulanmasının rafa kaldırıldığı, konuyla ilgili bağımsız bir kurulun araştırmasına göre hareket edileceği bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Margot Wallström Türkiye İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title