Haberler

Türkiye Paralimpik Kış Oyunlarında Türkiye'yi Temsil Edecekler

Abone Ol

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Rusya'nın Sochi kentinde 7-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek Paralimpik Kış Oyunları'na Avrupa'da yaşayan Türkler'den Mehmet Çekiç ve Esat Bayındırlı ile katılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Rusya'nın Sochi kentinde 7-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek Paralimpik Kış Oyunları'na Avrupa'da yaşayan Türkler'den Mehmet Çekiç ve Esat Bayındırlı ile katılacak. Türk spor tarihinde bir ilki başaran sporcular, Alp Disiplini dalında madalya için yarışacak.

Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde antrenman yaparak Sochi- 2014 Paralimpik Kış Oyunlarına hazırlanan Mehmet Çekiç, güç depoluyor. Erzurum kampının çok başarılı geçtiğini belirter 44 yaşındaki Mehmet Çekiç, Soçhi'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını diz kapağından itibaren kaybeden evli ve 2 çocuk babası Mehmet Çekiç, şöyle dedi

Kazadan sonra hayata küsmeyip daha da sıkı bağlandım. Amatörce yaptığım bu spor sayesinde şimdi Kış Oyunlarına gidiyorum. Bu çok büyük bir mutluluk. Aslen Nevşehirliyim ama Fransa'da yaşıyor, orada ticaretle uğraşıyorum. Esat Bayındırlı da Amerika'da yaşıyor. Ülkemiz Paralimpik Kış Oyunlarına ilk kez bizimle katılıyor olması gurur verici. Ülkemiz için elimizden geleni yapacağız. Palandöken ve Konaklı kayak merkezinde antrenörüm Murat Tosun ile birlikte çok sıkı çalıştık. Burada herkesin desteğini görmek beni ayrıca mutlu etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Türk spor tarihinde yeni bir sayfa açıldığını bildirdi. İlk defa ülkemizin bir kış paralimpik oyunlarında milli sporcularla temsil edileceğine dikkati çeken Demirhan Şerefhan şunları söyledi

Sochi'de 7- 16 Mart günleri yapılacak kış paralimpik oyunlarına Esad Bayındırlı ve Mehmet Çekiç ile katılıyoruz. İlk kez milli düzeyrde katılacağımız organizasyonda iki sporcumuzdan da madalya bekliyoruz. Sporcularımızdan Esad Bayındırlı bel altından engeli olduğu için oturarak Mehmet Çekiç ise, ayakta kayacak. Bundan önce 2012 Londra Paralimpik yaz oyunlarına katıldık. Görme engelli sporcularımız 10 madalya kazandı. Ama kış paralimpik oyunlarına ilk kez gideceğiz. Soçi'ye Mehmet Çekiç Palandöken ve Konaklı'da Esad Bayındırlı da Amerika'da kamp yaparak hazırlandı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyon Kayak Antrenörü eski milli sporcu Murat Tosun Kış Oyunlarına Mehmet Çekiç'in çok iyi hazırlandığını anımsattı. Alp disiplini dalındaki yarışlara 50 ülkeden 100'ün üzerinde sporcunun katılmasını beklediklerini ifade eden Tosun, İki sporcumuzun da madalya almak için kürsüye çıkacağına inanıyoruz diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Palandöken Türkiye Konaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title