Haberler

Türkiye Ulusal Komitesi, Tepal'in Yetkilerini Arttırıyor

Abone Ol

Dünyanın en büyük ahşap palet organizasyonu olan EPAL'in Teknik Müdürü Pawel Wojciechowski, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de taklit üretim ve kalite denetimlerine hız verdiklerini açıkladı.

Dünyanın en büyük ahşap palet organizasyonu olan EPAL'in Teknik Müdürü Pawel Wojciechowski, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de taklit üretim ve kalite denetimlerine hız verdiklerini açıkladı. Wojciechowski, bu mücadelede daha etkili sonuç alabilmek amacıyla Türkiye Ulusal Komiteleri olan TEPAL'in yetkilerini arttırdıklarını söyledi.

Malların depolanmasını, taşınmasını ve nakliyesini kolaylaştıran ahşap palet sektörünün dünyadaki en büyük ve güvenilir organizasyonu olan Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL), Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) ile yollarını ayırdıktan sonra, bütün dünyada kalite standartlarını arttıracak adımlar atmaya başladı. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen EPAL Teknik Müdürü Pawel Wojciechowski, EPAL Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL) Yönetim Kurulu üyeleri ile İzmir'de bir araya geldi. Wojciechowski, EPAL olarak yeni dönemde kaliteye verdikleri önemi arttırıp, tüm dünyadaki ulusal komitelerin yetkilerini arttıracaklarını söyledi.

EPAL'in 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Wojciechowski Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dünya genelinde 14 ülkede ulusal komiteleri bulunduğunu, 30 dolayında ülkede de yetkilendirilmiş üreticileri olduğunu belirtti. Yetkilendirdikleri üreticileri, anlaşmalı bağımsız denetim şirketi ile etkin şekilde kontrol ettiklerini vurgulayan Pawel Wojciechowski, "Yetkili üreticilerimiz EPAL kalite standartlarına uymadıklarında çeşitli cezalar alıyorlar" dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜYEN BİR EKONOMİ"

EPAL'in pazardaki payına göz diken taklitçilerle de tüm dünyada amansız bir mücadele içinde olduklarını kaydeden Wojciechowski, izinsiz üretim yapanları takibe aldıklarını söyledi. Taklit üreticilerin tespiti için Türkiye'de TEPAL'e verdikleri yetkileri arttıracaklarını da aktaran Wojciechowski, "Türkiye'de büyük bir avukatlık şirketi ile anlaşma yapacağız ve TEPAL emrine vereceğiz. Böylece taklitçilikle mücadelemiz Türkiye'de de ivme kazanacak" şeklinde konuştu.

Türk ekonomisinin son yıllarda yapısal sorunlarını çözdüğünü, alt yapısını güçlendirdiğini ve istikrarlı bir büyüme gösterdiğini de söyleyen Wojciechowski, Türkiye'deki EPAL palet üretiminin artması ve pazarın büyümesi için TEPAL'e daha çok destek vereceklerini sözlerine ekledi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu ise toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, oldukça yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. TEPAL'in 3 yıl önce ulusal komite yetkisi aldığını hatırlatan Balcıoğlu, "TEPAL olarak üyelerimize dönük yaptığımız eğitim çalışmaları meyvesini verdi. Çalışmalarımız sonucunda sadece EPAL palet üretimi değil, ülke genelinde ahşap palet üretiminde belirgin kalite artışı oldu" diye konuştu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merdiven altı firmaların taklit üretim gerçekleştirdiğine dikkat çeken Balcıoğlu, bunu önlemek için daha etkin hukuki mücadele vereceklerini belirterek, "Avukatlık şirketimiz ile anlaşır anlaşmaz, bize gelen ihbarlar çerçevesinde taklitçi firmalara göz açtırmayacağız. Haksız kazanç peşinde koşanlara karşı hukuki yoldan haklarımızı arayacağız. TEPAL, EPAL ile birlikte Eylül ve Ekim aylarında İzmir'de üretici firmalar ve müşterileri için iki ayrı seminer düzenleyecek. Türkiye'deki üretimin daha da iyi hale gelmesi için üretici firmaların bilgilendirileceğini ve müşterilere kaliteli ürünün sağlayacağı nakliyat avantajlarını anlatacağı bir seminer olacak" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title