Türkiye ve Dubai Arasındaki Yeni Köprü: İnternet Girişimciliği
Etohum, Türkiye'nin başarılı girişimcileri ve yatırımcıları ile beraber Microsoft Building Dubai Internet City'de Etohum Dubai Toplantısı'nın ilkini gerçekleştirdi.
Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, Türkiye'nin başarılı girişimcileri ve yatırımcıları ile beraber Microsoft Building Dubai Internet City'de Etohum Dubai Toplantısı'nın ilkini gerçekleştirdi.
Arap Yarımadası'nın ticaret, turizm ve alışveriş merkezine dönüşen ve bölgenin en gelişmiş ekonomilerinden birine sahip olan Dubai, bu kez Etohum girişimcilerini ve yatırımcılarını ağırladı. Daha önce Londra, Bakü, San Francisco ve Dublin'de gerçekleştirilen Etohum Toplantısı, bankacılıktan dış ticarete, telekomünikasyondan internete kadar farklı sektörlerde teknoloji odaklı çalışan ve Dubai'de yaşayan Türk ve Arap profesyonelleri bir araya getirdi.
Microsoft Ürün Pazarlama ve Kategori Müdürü Kerim Özbakırcı, Foodonclick CEO'su Kıvanç Arkaç, Foodonclick İş Geliştirme Müdürü Ali Özcan, Emirates NBD Online Bankacılık Müdürü Başak Yılmaz Keskin, Emirates NBD Mobil Bankacılık Müdürü Tuncay Tuncer Keskin, Evonade Direktörü Erkan Tatlıdil ve ArabNet kurucusu Omar Christidis katılımcılar arasında yer aldı.
Toplantıda, Dubai'de yapılacak ikinci buluşmanın altyapısı oluşturulurken, tutarlı bir ekonominin adresi olan Dubai'ye yönelik olası yatırımlar üzerinde de duruldu. Katılımcılar, inşaat projelerinin yanı sıra yazılım ve bilişim alanında teknoloji temelli fırsatlar oluşturmanın ve bu fırsatları Ortadoğu'nun tamamına yaymanın önemini ve gerekliliğini tartıştı.
Etohum Dubai Toplantısı sayesinde Dubai'de şirket kuran girişimcilerle Türkiye'den gelen girişimcilerin tanışma ve iş bağlantısı oluşturma fırsatı bulduğunu belirten Etohum Kurucusu Büyükdemir, internet ekosisteminin oluşturduğu yeni köprü hakkında şunları söyledi: "Dubai'deki Türk çalışan sayısı artmış, birçoğu da önemli pozisyonlara gelmiş durumda. Dubai'deki şirketler, Türkiye'deki iş gücü potansiyelini değerlendirmek ve yetenekli insanların tecrübelerinden yararlanarak büyümek istiyorlar. Hala çok güçlü ve zengin olan Türkiye pazarına alım-satım yoluyla dahil olmak istiyorlar. İnternet ekonomisi ve teknolojik yatırımlar üzerinden hayata geçirilebilecek yeni bir işbirliği alanı, karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi sayesinde Türkiye'den küresel ölçekte başarı öyküsü çıkarmamıza da yardımcı olacaktır. Katma değerli küresel işler çıkarabilmek için tüm dünyayı dev bir pazar olarak görmeli ve her ülkede hareket kabiliyetine sahip olan bir yapılanma geliştirmeliyiz.