Haberler

Tutuklu Gazetecilere Destek Yürüyüşü

Abone Ol

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Eş Başkanı Asiye Kolçak, gazeteci Ahmet Şık tutuklu gazeteciler için bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Eş Başkanı Asiye Kolçak, gazeteci Ahmet Şık tutuklu gazeteciler için bir protesto yürüyüşü düzenledi. Taksim Meydanı'nda toplanan grup, Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. "Dışarıdaki Gazeteciler" ve tutuklu gazetecilerin resimlerinin bulunduğu pankartları taşıyan grup üyeleri "İçerde dışarda susmayacağız", "Haberime dokunma, habercime dokunma", "Susma haykır faşizme hayır", "İçerde dışarda kelepçeyi parçala" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını gazeteci Ahmet Şık okudu. Şık şunları söyledi:

"Bu gazeteciler, bu 'suç' fiillerini işlerken hangi konularını gündeme getirmişler, gazete sayfalarına taşımışlar, televizyon ekranlarında izleyicilerle paylaşmışlar? diye sordu. Bildiniz, onlar hükümetin neredeyse bir gün gazeteleri ve televizyonları karartarak halkın bilgi alma hakkını engellediği 34 kişinin devlet terörüne kurban edildiği Roboski katliamını haberleştirdiler. Bildiniz, onlar, Pozantı Cezaevi'ndeki karatılan hayatlara, cinsel tacizlere, tecavüzlere objektif tuttular. Bildiniz, onlar bıkmadan usanmadan faili meçhulleri, faili meşhurları, gözaltında kaybedilenleri, inatla ısrarla yazdılar. Ama unuttukları bir şey var. Susmayacağız. Ragıp Zarakolu'yu, Büşra Ersanlı'yı, Zeynep Kuray'ı ve tutuklu 104 gazeteciyi savunduk, savunacağız. Tasmalı gazetecilikten değil kelepçeli gazetecilikten taraf olacağız."

"BASIN ÖZGÜR BIRAKILMALIDIR"

Şık'ın açıklamasında sonra BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da basın açıklaması yaptı. Demirtaş'ın açıklaması sırasında mikrofonları Ahmet Şık tuttu. Demirtaş, "Toplumu teslim alabilmenin ilk şartı medyayı teslim almaktır. AKP toplumu yeniden dizayn adına, toplumu teslim alabilmek için muhalif medyayı tutuklamalarla teslim almaya çalışıyor. Özgür basının susturulması geleceğimizin susturulması anlamına gelir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu arasında gerçekleşen görüşmeye de dikkat çeken Demirtaş, "Bu günlerde Kürt Sorunu'na diyalogla çözüm tartışılıyor. Buradan AKP ve CHP'ye sesleniyorum. Diyaloğu tercih edecekseniz yapmanız gereken ilk şey basını özgür bırakmaktır. Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmadan diyalog ortamı sağlıklı olarak sağlanamaz. Gazeteciler serbest bırakılmadan siyasi olarak sorunlara çözüm bulmak imkansızdır. İlk şart olarak basın özgür bırakılmalıdır. Özgür olmalıdır ki toplum tartışabilmelidir." diye konuştu

GO,TY (SB) FOTOĞRAF - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş ASİYE KOLÇAK Ahmet Şık Politika İstanbul Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title