Haberler

Twıtter'da 'Ekip' Fırtınası

Abone Ol

Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde açtıkları konu başlıklarıyla seslerini tüm dünyaya duyuran #EKİP grubu; siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerin de desteğiyle her geçen gün büyüyor.

Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde açtıkları konu başlıklarıyla seslerini tüm dünyaya duyuran #EKİP grubu; siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerin de desteğiyle her geçen gün büyüyor.

Özellikle Arakan'da yaşanan zulmün, Gaziantep ve Hatay'da yaşanan olayların ardından twitter'da oluşturdukları konu başlıklarıyla seslerini dünyaya duyuran grup, sosyal medyanın gücünü bir kez daha gösterdi. Sosyal medyada kendi alanında kurulan ilk sosyal topluluk olan ve üye sayısı 100 bine yaklaşan #EKİP grubunun öncülüğünü yapan televizyon ve radyo programcısı Ferudun Özdemir, amaçlarının sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmak adına "BİZ" bilincini topluma aşılamayı misyon edindiklerini söyledi. Gençlerin twitter'da boş ve gereksiz konularla vakit geçirmesinin kendisini harekete geçirdiğini belirten Özdemir, " Twitter'a girdiğimde gördüğüm manzara beni çok üzdü. Gençlerin boş ve gereksiz konularla vakit kaybedip ülke ve dünya meselelerinden habersiz yaşaması, duyarsızlaşmayı da beraberinde getiriyor ne yazık ki. Sosyal medyada özellikle de gençlerde bir boşluk gördüm ve o gördüğüm boşluğu inancımdan aldığım birlik olma ve duyarlı hareket etme prensibini hayata geçirme kararı aldım. İstediğim bir #EKiP oluşturmak ve duyarlı insanları her kesimden her inançtan bir araya toplamaktı ama sonuç tamamen spontane oldu. Arakan'da masum insanlar katlediliyor, yakılıyordu. Arakan'da yaşanan katliama duyarsız kalamazdım. Hayat bulmasını istediğim ortak aklı harekete geçirmek için en güzel mesajın Arakan diye adı sanı bilinmeyen ve her gün katledilen masum insanların yaşadığı bir coğrafyayı hem ülkemize hem de dünyaya haykırmak olduğunu düşündüm. '#ArakanDiyeBiryerVAR' başlığında bir tweet atmaya karar verdim. Herkes, içinden gelenleri yazdı. Sanatçı arkadaşlarımın ve duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle bu çaba bir kitlesel haykırışa dönüştü. Açmış olduğum etiket, Türkiye'de 116 bin tweet ile rekor kırarak 1. sıraya yükseldi ve TT'de dünya sıralamasında 220 dakika kalarak 30 dakika ile dünya rekorunu zorladı. Bir kaç saat içerisinde Almanya hükümeti, Myanmar hükümetini kınadı ve Birleşmiş Milletler'i göreve çağırdı. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Beyefendi girişimlerde bulundu.Sayın Başbakanımızdan açıklama geldi. O mesajlar herkesi duyarlılaştırdı ve hükümetimiz de olaya sessiz kalmayarak Başbakanımızın sayın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bölgeye gitti" dedi.

Tek yürek ve tek çığlık olmanın önemine dikkat çeken Ferudun Özdemir, "Şükürler olsun, #ArakanDiyeBiryerVAR ve herkes bunun farkına vardı. Bu samimi gayretlerimin sonuç vermesini görünce, o zaman bu iş yarım kalmasın bir ekip olalım düşüncesi oluştu kafamda. O ortak aklı bu sayede diri tutabileceğimizi düşündüm. Bir tweet'le ne olur diyen zihniyet bu #EKİP'in içerisinde yer alabilmek ve faydalı birtakım işler başarabilmek için sıraya geçti. EKİP olmak; riyasız, menfaatsiz, ortak bir aklın etrafında bir bütün olmak demektir. İçinde ben yok, ortak bir akıl var" ifadelerini kullandı.

#EKİP grubuna en baştan beri sanatçı Murat Göğebakan'ın büyük destek verdiğini anlatan Özdemir, "EKİP olarak en derin sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz.Şundan eminiz ki; rahmetli Barış Manço ve Cem Karaca, Murat Göğebakan'ın insanlık, dostluk, kardeşlik adına yapmış olduğu bu samimi gayretlerini görseler onunla gurur duyarlardı" dedi.

Ferudun Özdemir öncülüğünde açılan ve uzun üzere TT (Trend Topic) listesinde kalan etiket ve başlıkların bazıları şunlar:

#ARAKANdiyeBiryerVar

#EyGuzelAllahim

#EyRabbim

#MazlumlaricinKADIKOYdeyiz

#EySevgiliAllahim

#AffetAllahım

Muhammed Mustafa sav.

#EySevgili

#BuVatan

#EyAllahim

#EyGeceninSahibi

Murat Gogebakan

#BirGunOlecegizNeCare

17 agustos

#Senki

#ArakanicinELELE

Ramazanbayraminda

#SehidiminANAsiANAmizdir

#SehidAnnelerininEllerindenOperim

#BinYildirKardesizOyunaGelmeyiz

Allahümme salli ala seyyidina Muhammed

#70MilyonTEKyurekAntepliyiz#ActikEllerimizi

Tek Türkiye

#AskerlerimiziPeygamberOcağınaYolluyoruz - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ferudun Özdemir Gaziantep Twitter Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title