Haberler

U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası Yarın Sakarya'da Başlayacak

Abone Ol

U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası yarın Sakarya'da başlayacak U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 4-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası yarın Sakarya'da başlayacak

U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 4-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 12 ülkenin mücadele edeceği şampiyonayla ilgili açıklama yapan Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek, dereceye giren 6 takımın Dünya Şampiyonası için Arjantin'e gideceğini söyledi.

U19 Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası'na bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor. 4 Nisan'da Sakarya'nın Serdivan ilçesinde başlayacak olan şampiyona, 12 Nisan'da son bulacak. Şampiyonanın tanıtım toplantısı bugün Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksü, Voleybol Milli Takımı Altyapı Sorumlusu Ümit Hızal katıldı.

İLK 6 TAKIM, DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN ARJANTİN'E GİDİYOR

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek, bu şampiyonanın önemli olduğunu ve ilk 6 takımın Dünya Şampiyonası'na gideceğini belirterek, Bu şampiyona gerçekten çok önemli. İlk 6'ya giren takım Arjantin'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na gidecek. Ne kadar tarafsız olsam da tabii ki bu ilk 6 takım içinde Türkiye'nin de yer almasını arzularım. Ayrıca Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun önümüzdeki senelerde başlayacak yeni yaş kategorisini de söylemek isterim. 18 ve 17 yaş altı olacak şeklinde konuştu.

OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'YE ALMA HEDEFİMİZ VAR

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Türkiye'nin şampiyonada derece yaparak dünyadaki yerini belirlemesi için tam olarak destek olacaklarını kaydederek, şunları söyledi

Avrupa şampiyonalarında derece alarak Türkiye'nin voleyboldaki belirli yerini tayin etmek için elimizden ne geliyorsa yapmak için çalışıyoruz. Bizim hedeflerimiz arasında olimpiyatların Türkiye'ye alınması var. Bu şampiyonada derece yaparak, Türkiye'nin ne kadar büyüdüğünü, nerelere geldiğini göstermek istiyoruz. Sakarya seyircisinin de gelip bu milli takımı destekleyerek, derece alması için ellerinden gelen şeyi yapacağını umut ediyoruz.

EN İYİ MÜCADELEYLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Türkiye Voleybol U19 Milli Takım Antrenörü Salih Erdoğan, turnuvaya her anlamda hazır olduklarını ve mücadelede en yüksek performansı göstererek şampiyon olacaklarını belirterek, Uzun süreli kamp dönemimiz oldu. Turnuvaya hem mental, hem fiziksel olarak hazırız. Her şey çok güzel, organizasyon çok güzel. Devam edeceğiz çalışmaya. Bu turnuva ilk önemli sınavımız. Oyuncularım ve Sakarya halkı inşallah elinden gelenin en iyisini yapacaklar, bizi destekleyecekler ve biz de Türk sporcusuna yakışır şekilde en iyi mücadeleyi verip, en yüksek dereceyi alacağız ifadelerini kullandı.

12 ülkenin karşılaşacağı şampiyona, Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki, Sakarya Spor Salonu'nda yarından itibaren başlayacak. Her gün farklı mücadelelerin yaşanacağı şampiyona 12 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdivan Arjantin Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title