Haberler

Üç Fidan Uşak'ta Anıldı

Abone Ol

Uşak'ta, 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Uşak'ta, 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk anma töreni Uşak Üniversitesi'nde, sabah saatlerinde, Devrimci Öğrenciler Platformu tarafından yapıldı. 1 Eylül Kampüsü Rektörlük binası önünde toplanan platform üyesi öğrenciler, ellerinde afişler ve dövizlerle slogan attı. Kampüs çevresinde yürüyüş yapan yaklaşık 50 öğrenci, daha sonra dağıldı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için düzenlenen 2'inci anma törenine, Uşak Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, CHP Gençlik Kolları ve Liseli Solcular Platformu üyeleri katıldı. Belediye önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruptan 3 kişi yürüyüş anında, kefen giyip dar ağacı taşıdı. Grup adına açıklama yapan CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım, "Bugün günlerden Deniz, Hüseyin, Yusuf. Bugün 6 Mayıs. Türkiye'de gençlerin ülkelerini savunmak için canlarını feda etmekten çekinmedikleri gün. Onlarki iradesini başkalarının hakimiyetine vermek istemeyen kulluğu reddeden bir kuşaktı" dedi. Açıklamanın ardından bu grup da sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Solcu* Liselilerusaksolculiseliler@gmail.com:

bu girdiğim ikinci haber sitesi aynısı yazıyor.. ben bir solcu liseliyim ve bizler ne chp ile nede add ile yürüdük.. bizler onlar harekete geçtikten 30 saat sonra harekete geçtik ve tiritoğlu parkında basın açıklamamız ve şiir dinletimizden sonra sonlandırdık...denizleri astıran zihniyetle böyle bir günde yan yana yürümek bize yakışmaz...

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title