Uğur Mumcu Gazetecilik Seminerleri İstanbul'da
Seminerler 18 Şubat'ta İstanbul Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde başlıyo
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın 16 yıldır Ankara'da sürdürdüğü seminerler 18 Şubat'ta İstanbul Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde başlıyor.
Gazetecilik Okulu, Sinema Okulu, Düşünce Okulu ve Yazma Okulu'ndan oluşan um:ag Akademi, iletişime ilgi duyan ve eğitim almak isteyen herkesi seminerlere bekliyor.
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın Ankara'da 16 yıldır büyük ilgi gören seminerlerinin İstanbul ayağı olan um:ag Akademi, 18 Şubat'ta yeni dönemine başlıyor. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asker Kartarı'nın koordinatörlüğünde gerçekleşen um:ag Akademi, Gazetecilik, Sinema, Düşünce ve Yazma okullarında birbirinden deneyimli isimlerle seminerler verecek.
um:ag Akademi, gazetecilik mesleğini öğrenmek isteyenler ve merak edenler için çok kapsamlı bir seminere ev sahipliği yapacak. Gazetecilik başlığı altındaki okulda Cumhuriyet Gazetesi yazarı Figen Atalay koordinatörlüğünde gerçekleşecek seminerde Uğur Dündar, Orhan Erinç, Umur Talu, Altan Öymen, Ali Sirmen, Leyla Tavşanoğlu, Belma Akçura, Özgür Çakmakçı, Ayşenur Arslan, Olcay Büyüktaş Akça, Prof. Dr. Asker Kartarı, Ayten Görgün, Özlem Altunok, Özgür Ulusoy ve İsmail Saymaz gazetecilik dersleri verecek. Seminerde, "Haber Araştırma ve Haber Yazma", "Araştırma Yöntemleri", "Röportaj ve Yazı Dizisi Teknikleri", "Uğur Mumcu'nun Gazeteciliği" gibi temel konular ele alınacak.
Aynı zamanda İnternet Gazeteciliği seminerinin de verileceği Gazetecilik Okulu'nda bu konudaki eğitimleri İsmail Hakkı Polat, Ahmet Yeşiltepe, Fazilet Onat, Nurcan Akad, Bülent Mumay, Prof. Dr. Aslı Tunç, Haluk Kalafat, Can Tüzüner, Devrim Çiçek, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Av. Nihan Güneli – Av. Serhat Koç, Hakan Aygün, Doğan Akın, Neslihan Akdaş, Nihan Bora ve Yrd. Doç. Erkan Saka gibi uzman isimler verecek. Seminerde Türkiye'deki internet gazeteciliği, dünyadaki eğilimler ve gazeteciliğin sosyal medyadaki yeni boyutları ele alınacak.
Yazma Okulu kapsamındaki Yazma seminerlerinde Haydar Ergülen koordinatörlüğünde Nalan Barbarosoğlu, Haydar Ergülen ve Ayşe Sarısayın eğitimler verecek. Ayrıca Şiir semineri Haydar Ergülen ve Baki T. Ayhan tarafından gerçekleştirilecek.
"Teori" ve "Uygulama" olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecek Sinema ve Kısa Film Atölyesi'nde Melis Behlil, Esin Paça Cengiz, Tevfik Başer, Tunç Şahin, Murat Akser ve Özgür Taparlı seminer verecek.
Düşünce Okulu'nda ise; Cemil Güzey'in koordinatör olacağı seminerde anlama ve düşünmeden, dönüşüm ve dönüştürmeye, felsefe-yazın ilişkisi ve sorunları, dünyaya ve evrene felsefece bakışın önemi ve sorunları ele alınacak. Eğitim kadrosu ise Cemil Güzey ve Cengiz Çakmak'tan oluşuyor.