Haberler

Ukrayna, sınırına asker, tank ve top yığan ülkeyi uyardı: Vururuz

Güncelleme:
Abone Ol

Ukrayna, tatbikat adı altında sınırlarına asker, teçhizat, tank, top ve hava savunma sistemleri yığan Belarus'u tehdit etti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sınırın ihlali durumunda Ukrayna'nın kendini savunmak için gerekli tüm tedbirleri alacağı ve Belarus'taki tüm askeri birliklerin, tesislerin ve tedarik yollarının Ukrayna silahlı kuvvetlerinin meşru hedefleri haline geleceği konusunda uyarıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, tatbikat adı altında sınırda asker ve teçhizat topladığını belirttiği Belarus'a sınır ihlali durumunda tüm askeri birliklerinin ve tesislerinin orduları tarafından hedef alınacağı uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna istihbaratına göre, Belarus silahlı kuvvetlerinin tatbikat adı altında Ukrayna'nın kuzey sınırına yakın Gomel bölgesinde asker, teçhizat, tank, top ve hava savunma sistemleri topladığı kaydedildi.

Ukrayna, sınırına asker, tank ve top yığan ülkeyi uyardı: Vururuz

BELARUS'A ÇAĞRI YAPTILAR

Söz konusu bölgede Rus "Wagner" Grubu paralı askerlerinin de tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Devlet sınırı ve Çernobil Nükleer Santrali yakınlarında tatbikatların yapılması Ukrayna'nın ulusal güvenliğine ve genel olarak küresel güvenliğe tehdit oluşturuyor. Belaruslu yetkilileri, Moskova'nın baskısı altında ülkeleri için trajik hatalar yapmamaya ve silahlı kuvvetlerini de düşmanca eylemlerini durdurmaya ve birliklerini Ukrayna devlet sınırından Belarus'taki mevcut ateş sistemlerinin menzilini aşan bir mesafeye çekmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"SINIR İHLALİ DURUMUNDA VURURUZ"

Ukrayna'nın Belarus halkına yönelik hiçbir zaman dostane olmayan eylemler yapmadığı ve yapmayacağı vurgulanan açıklamada, "Sınırın ihlali durumunda Ukrayna'nın kendini savunmak için gerekli tüm tedbirleri alacağı ve Belarus'taki tüm askeri birliklerin, tesislerin ve tedarik yollarının Ukrayna silahlı kuvvetlerinin meşru hedefleri haline geleceği konusunda uyarıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Politika Belarus Ukrayna Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

Safe Safer:

Ukranya kendisini aynada aslan sanan kedi gibi.

Yanıtla37359
Özcan Özcan:

kedi olup kendisini de aslan sananlar da var.

00
Erkan Unal:

Batı ülkeleri slav halklarını savaştırarak kaostan besleniyor,çok yazık

Yanıtla9259
Safe Safer:

Yazık yazık da netice ne olacak?!

532
murat:

Ukranya batıdan eski tank oyuncak drone beleşe aldı diye kendini canavar sanyor

Yanıtla18145
Kagan Kutlu:

Adamlarda tank sanayı var.biz Altay tanklarının motorunu alıyoruz.

00
Naci Büyükkal:

Bu savaş Avrupa'ya sıçrar ise, Gurbetçi kardeşlerimizin kurulu düzenleri bozulacak. Ülkemiz de büyük zarar eder. Çünkü Gurbetçi kardeşlerimiz, Ülkemize döviz getiriyor..

Yanıtla7146
Aslan:

Onlar da amerikaya göç eder,adı üzerinde gurbetçi)

00
YCLKTS null:

isler karisiyore. Yeni cephe yeni kaos

Yanıtla693
Kutay Özmen:

Kıtımın kenarı ne sanıyorsun sen kendini

Yanıtla1663
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title