Haberler

Ukrayna'da F-16 savaş uçağı düştü

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'da, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait ABD yapımı bir F-16 savaş uçağı düştü. Kazada uçaktaki pilotun öldüğü bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna'da 26 Ağustos'ta ABD yapımı bir F-16 savaş uçağının düştüğünü doğruladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın 26 Ağustos'ta Ukrayna'ya düzenlediği yoğun hava saldırılarında Ukrayna'ya ait F-16 uçaklarının görev uçuşları yaptığı bildirildi.

UÇAK DÜŞTÜ, PİLOT ÖLDÜ

Açıklamada, F-16'ların füze saldırısını püskürtmek amacıyla görev yaptıkları bilgisi verilerek, "Hava muharebesi sırasında F-16 uçağı yüksek verimlilik gösterdi, dört düşman seyir füzesi havadan silahlarla düşürüldü." ifadesi kullanıldı. Bir F-16'yla hedefe yaklaştığı sırada bağlantının kesildiği belirtilen açıklamada, "Bir sonraki hedefe yaklaşırken uçaklardan biriyle iletişim kesildi. Daha sonra ortaya çıktığı üzere uçak düştü, pilot öldü." denildi.

Açıklamada, kazanın nedenlerini öğrenmek için uçağın düştüğü bölgede incelemelerde bulunmak üzere özel bir ekip görevlendirildiği aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ukrayna Güncel Dünya Pilot Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

MÜCAHİT KELEŞ:

Rusya vurmasın o ucagi

Yanıtla010
Aykut Kalanoğlu:

Pilot öldüğüne göre Rusya havada vurmuştur uçağı yoksa pilot ölmezdi

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title