Haberler

Rusya, Ukrayna'nın Poltava bölgesine füze saldırısı düzenledi: 41 ölü, 180 yaralı

Güncelleme:
Abone Ol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Poltava'ya düzenlediği füze saldırısında 41 kişinin öldüğünü, 180 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırıda iki balistik füze kullanıldığı, bir enstitünün kısmen yıkıldığı ve yakındaki hastanenin hasar gördüğü belirtildi. Zelenskiy, enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve Ukrayna'nın acilen daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın, Ukrayna'nın Poltava bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdiğini, saldırıda 41 kişinin öldüğünü, 180 kişinin yaralandığını bildirdi.

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rusya'nın, Ukrayna'nın Poltava bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Saldırıda iki balistik füzenin kullanıldığını savunan Zelenskiy, saldırı sonucu Poltava'daki bir enstitünün kısmen yıkıldığını ve yanındaki hastanenin de hasar gördüğünü ifade etti.

Zelenskiy, mevcut bilgilere göre saldırıda 41 kişinin öldüğünü,180 kişinin yaralandığını aktardı.

Enkaz altında insanların olduğunu aktaran Zelenskiy, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Ukrayna'nın daha çok hava savunma sistemine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Zelenskiy, "Bizi Rus teröründen koruyabilecek uzun menzilli saldırılara şimdi ihtiyacımız var, daha sonra değil." ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna'nın Poltava bölgesine füze saldırısı düzenledi: 41 ölü, 180 yaralı

Rusya Ukrayna'nın Poltava bölgesine füze saldırısı düzenledi: 41 ölü, 180 yaralı

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Volodimir Zelenskiy Politika Güvenlik Ukrayna Güncel Dünya Rusya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title