Ülkem İçin Projesi'ne Bir Ödül De Tühid'den Geldi
Koç Holding'in 'ÜLKEM İçin Projesi' TÜHİD Altın Pusula Ödülleri'nde UNDP Özel Ödülü'nü aldı
Koç Holding'in, kurucusu Vehbi Koç'un 'Ülkem Varsa Ben de Varım' sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin Projesi, Türkiye Halka İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD) Altın Pusula Ödülleri kapsamında 'UNDP Özel Ödülü'nün sahibi oldu. TÜHİD'in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile yaptığı işbirliği neticesinde bu yıl ilk kez verilen UNDP Özel Ödülü'ne, sosyal ve çevresel etkileri en iyi ele alan nitelikleri ile ön plana çıkan 'Ülkem İçin Projesi' layık görüldü. Ödülü Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç, Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ve Ülkem İçin Proje Ekibi bir arada sahneye çıkarak BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam'ın elinden aldı.
Koç Holding'in kuruluşunun 80. yıldönümünü temsil eden 31 Mayıs 2006 tarihinde sorumlu vatandaşlık bilincini Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri arasında yaygınlaştırmak üzere başlattığı Ülkem İçin Projesi, TÜHİD tarafından düzenlenen 11. Altın Pusula Yarışması'nda UNDP Özel Ödülü ile ödüllendirildi. Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen törende Koç Holding'in Ülkem İçin Projesi özel sektör kuruluşlarının çevre, toplum ve ekonomi için hissettikleri sorumluluklara karşılık; aldıkları stratejik önlemler, geliştirdikleri teknolojiler ile yürüttükleri uygulamaların değerlendirilmesi, takdir bulması ve nicelerinin teşvik edilmesi çerçevesinde ödüle layık görüldü. Ödülü Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç, Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ve Ülkem İçin Proje Ekibi bir arada sahneye çıkarak BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam'ın elinden aldı.
Mustafa V. Koç: "Toplum için fayda sağlayacak işlere imza attık"
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yaptığı açıklamada Ülkem İçin Projesi'ndeki yegane amaçlarının sosyal sorumluluk anlayışını yaygınlaştırmak, bakış açılarını sorundan çözüme geçişi sağlayacak şekilde genişletmek olduğunu söyledi. Mustafa V. Koç, "Ülkem İçin Projesi, sorumlu vatandaşlık kültürünü yaygınlaştırmak için yürüttüğümüz önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Projemiz Topluluğumuzun kuruluşunun 80. Yılı olan 2006'dan bu yana değişen temalarla ülkemizin farklı ihtiyaçlarına odaklanmaktadır. Büyük Koç Topluluğu'nun değerli bayileri ve çalışanlarımızdan binlerce gönüllümüz örnek uygulamalara imza atmaktalar. Bu ödülün asıl sahibi olan, sorumlu vatandaşlık bilinciyle bizimle birlikte bu yolda yürüyen tüm gönüllülerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Değişen temalarla toplumsal ihtiyaçlar odaklanıyor
Koç Holding Ülkem İçin Projesi, başladığı 2006 yılından bu yana farklı pek çok alana odaklandı. Proje kapsamında, 2010-2011 uygulaması olarak Ülkem İçin Kan Veriyorum Kampanyası'nı yürüttü. Koç Holding'in kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık oluşturmak, düzenli ve gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak amaçlarından yola çıkılan projede, iki yılda 72 bin ünite kan bağışı yapıldı, 215 bin kişinin hayatına dokunuldu. Ülkem İçin son uygulaması olarak ise Koç Holding, 2012–2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" kampanyasını hayata geçirdi.
Ülkem İçin Projesi ödüle doymuyor
Koç Holding'in Ülkem İçin Projesi 2007 yılında Özel Sektör Gönüllüleri Derneği( ÖSGD) tarafından 'En Yaratıcı Gönüllülük Projesi Ödülü'ne, 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi tarafından verilen Çevre Hizmet Ödülü'ne, 2010 yılında TÜHİD tarafından Sağlık Kategorisi'nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülüne lâyık görülmüştü.